Düzce'de Üretilip Gönderilen Konteynerler Mahalle Oldu

Kahramanmaras depreminin ardindan bölgede hayatin normale dönmesi için çalismalar yogun sekilde devam ederken 6 Subat’tan bu yana bölgede bulunan AFAD Düzce Il Müdürü Ali Kartal ve AFAD Düzce ekibinin basarili çalismalariyla kurulan konteyner kente Düzce Mahallesi ismi verildi.

Düzce'de Üretilip Gönderilen Konteynerler Mahalle Oldu
6 Subat’ta Kahramanmaras’in Pazarcik ve Elbistan ilçe merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerde 11 ilde yikimlar meydana gelmisti. Asrin felaketi olarak belirtilen depremlerin hemen sonrasinda önce Hatay’in Samandag ilçesinde arama kurtarma çalismalarini organize etmek üzere görevlendirilen AFAD Düzce Il Müdürü Ali Kartal ve 300 kisilik ekibi, arama kurtarma çalismalarinin sonlanmasiyla birlikte depremin merkez üssü Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde hayatin normale dönmesi için çalismaya basladi.

Ali Kartal’in koordinesinde yürütülen basarili çalismalarda Düzce’de imalati yapilan konteynerler depremzedelere verilirken, kurulan konteyner kentlerde de yasam normallesmeye basladi.

Yaklasik 4 aydan buyana bölgede konteyner kent kurulumunda görev yapan Ali Kartal ve ekibi basarili çalismalari sonrasi kurulan konteyner kentlerden birine Düzce Mahallesi adi verildi.

Düzce Mahallesi’nde ise depremzedelerin kalacagi konteynerlerin yani sira sosyal ve kültürel aktivitelerin yapilacagi alanlar, esnaflarin dükkanlarinin oldugu konteynerlerden olusan ticaret alanlari, saglik alanlarindan olusuyor.

Düzce’de üretildi, Kahramanmaras’ta mahalle oldu

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremin ardindan Düzce Valiligi, bölgede barinma sorununun çözülmesi için harekete geçmis ve konteyner üretmeye baslamisti. Kentte 5 farkli tesiste üretilen konteynirlar ise depremzedelerin barinmasi için depremin yiktigi sehirlere gönderilmisti. Gönderilen konteynirlar ile Düzce Mahallesi kuruldu.

Konteynir kent kurulumunun ardindan depremzedelerinde gönlünde taht kuran Ali Kartal ve ekibi depremzedelerin sorunlari ile de yakindan ilgileniyor.
Kaynak: İHA