Cingi Açiklamasi 'AK Parti Sosyolojideki Hanedanlik Teorisini Çökertti'

AK Parti Kayseri Milletvekili Adayi Murat Cahid Cingi, sosyolojide “hanedanlik teorisi” olarak bilinen teoriyi AK Parti’nin bitirdigini söyledi. Cingi, Kültepe’de devam eden kazilara iliskin olarak da, “Kültepe kazisini bitirmek için misyonu üstlendik” seklinde konustu.

Cingi Açiklamasi 'AK Parti Sosyolojideki Hanedanlik Teorisini Çökertti'


AK Parti Kayseri Milletvekili Adayi Murat Cahid Cingi, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu. Kayseri’de bazi hazinelerin halen yer altinda oldugunu kaydeden Cingi, “Elimizde Kültepe Kanis gibi bir mücevher var. Yillardir o mücevherin üzerinde oturduk ama bir türlü parlatip da degerlendiremiyoruz. Büyüksehir belediyemizi tablet müzesi olusturuyor. Çok güzel bir müze olacak. Sehrimizde halen bazi hazineler yer altinda. Bakanligin kazi izni vermesi ve oraya heyet tahsis etmesi gerekiyor. Nasil ki Kültepe’de çalismalar arkeologlar tarafindan 75 yildir devam ediyorsa, bu da ödeneksizlikle alakali. Fikri hoca, “bana ödenegi versinler, burayi 2 yilda bitireyim” diyor. O ödenegin çikartilmasi lazim. Burada isin güzel kismi, suanda Karum kismini kazdik. 75 yildir evlerin bulundugu, ticaretin yapildigi yeri kazdik. Diger tarafta Kültepe var. bir hocayla konustuk, “burasi kazilirsa sehrin tarihi 10 bin yila gider” dedi.

Orasi tepe halinde duruyor, koruma altinda. Oranin kazisina baslanacak. Bu misyonu üstlenmis durumdayiz” ifadelerini kullandi.

"AK Parti sosyolojideki hanedanlik teorisini çökertti"

AK Parti’nin sosyolojideki hanedanlik teorisini çürüttügünü söyleyerek, “Günlük program yapildiktan sonra her yere ulasmaya çalistik. Organizeden tutunda, mahallelerimize kadar her yere gitmeye gayret ettik. Çok önemli geri beslemeler aldik. Benim toplam kanaatim 30 yildir gündem olusturan bir siyasi liderin halen bu kadar sevgiye mazhar olmasi dünya tarihinde var midir. Türkiye’de biz bunu yasamadik. 2002 seçimlerinde iktidar partisi yüzde 1-2’lik oylarla diskalifiye oldu. Ibnu Haldun’un teorisine göre her zaman merkezde birisi güçlenir. Hanedan teorisi diye geçer bu. Avrupa kitaplarinda da bu okutuluyor. Daha sonra çevreden bir kabile güçlenmeye baslar ve yönetime gelir. Sosyolojide bu önemli bir teoridir. Bu kadar icraat var. Bu kadar badireler atlatilmis. Parti kapatilma davalari açilmis, 17/25 Aralik operasyonlari, bakanlara yapilan operasyonlar, kalkisma, pandemi, deprem yasanilmis. Halen insanlar AK Parti’den geldigimizi duyunca “Allah benim ömrümden alsin, onun ömrüne koysun” diye dua edebiliyor. Dolayisiyla AK Parti hanedanlik teorisini çökertti” diye konustu.

Kaynak: İHA