Bayburt-Malatya Bilim Kardesliginin Baslangiç Projesi Tamamladi

Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çagrisi çerçevesinde desteklenen ve üç günlük etkinlik programinin ardindan tamamlanan “Bayburt-Malatya Kardesligi Bilim Senligiyle Güçleniyor” projesiyle birlikte iki kadim sehir arasindaki dayanismayi sürdürülebilir kilma hedefinin ilk adimi da basariyla atilmis oldu.

Bayburt-Malatya Bilim Kardesliginin Baslangiç Projesi Tamamladi
Malatya’daki proje okullarinda tamamlanan etkinliklere bizzat katilan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in açilisini yaptigi projeye Beydagi Konteyner Alani basta olmak üzere Malatya ilindeki farkli çadir ve konteyner kent alanlarinda geçici ikamet eden 2 binden fazla ögrenci katildi.

Dijital kodlamadan astronomiye, ebru sanatindan geleneksel Türk okçuluguna, müzikten mobil uygulamalara kadar 20’den fazla alanda; 29 atölye çalismasi, 6 seminer ve 200’den fazla bilimsel etkinligin yapildigi projeye yogun ilgi gösteren ögrenciler, bir taraftan eglenerek ögrenmenin tadini çikarirken, diger taraftan ise sehrimizin gönüllü bilim ve kardeslik elçileri oldular. Saha dönütlerini degerlendiren proje yürütücüsü Doç. Dr. Erkan Yarimkaya, deprem bölgesiyle sürdürülebilir amaçlar için kalkinma odakli ortakliklar kurma hedefinin ilk asamasinda beklediklerinden çok daha iyi yönde etkilesimler kurduklarini belirterek, "Çocuklarimizin, ailelerinin ve bölgede acilarini dindirmek isteyen herkesin bizlere bakis açisi muazzamdi. Bölgede hissedilen en önemli duygu, yalniz olmamanin telafi edici duygusuydu. Bu duygu hepimizi iyi eden ve motivasyonlarimizi artiran bir duygu olarak, deprem bölgesinde yeniden yasama baglanmanin, bizlerde ise yeniden bölge için bir seyler yapmanin umudunu yesertti." ifadelerini kullandi. Yarimkaya ayrica, “Malatya ilindeki çocuk ve gençlerimizi bilgiye ve bilime yönelik olumlu bakis açisi kazanma, bilimin keyifli yönünü kesfetme, günlük yasamda karsilasilan olaylara farkli açilardan bakabilme, bilimin günlük hayatin her alaninda oldugunun farkina varma, bilimsel çalismalara yönelik bilgi, deneyim ve arastirma motivasyonu kazanma ve ülkemizin yüzyilin afeti nedeniyle içinde bulundugu bu zorlu durumda sosyal yasama uyum saglama konularinda bir nebze de olsa kardeslik siari dogrultusunda destek sunulmustur.” dedi.

Egitim Fakültesi ögretim üyesi Doç. Dr. Mesut Öztürk ise, orada bulunduklari süre zarfinda Malatya halkindan çok sicak ilgi gördüklerini, birçok yeni dostluklar kurduklarini ve her seyden önemlisi gelecegin teminati olan çocuklarin egitimlerine katki saglayip onlari yüzyilin afetinin etkilerinden uzaklastirmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA