Azerbaycanli Ak Sakalli Gaziler Cumhurbaskani Erdogan'a Kiliç Hediye Etti

Türk Dünyasi Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi’nin Azerbaycan Ülke Baskani Feridun Ahmetli’nin koordinesinde ülkenin ünlü demir ustalarindan Vehdi Bey’in el emegi üretimi “Zafer Kilici” Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a takdim edildi.

Azerbaycanli Ak Sakalli Gaziler Cumhurbaskani Erdogan'a Kiliç Hediye Etti
Türk Dünyasi Dayanisma ve Yardimlasma Dernegi Genel Baskani Halit Kanak tarafindan Erdogan’a takdim edilen “Zafer Kilici”nin yani sira Azerbaycan mücadelesinin önemli isimlerinden, ülkenin eski Cumhurbaskani Ebulfez’in Elçibey (1938-2000) askerleri ve 1. Karabag Savasi’nin gazilerinin kaleme aldigi bir mektupta sunuldu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 14 seçimlerinden zaferle çikmasinin temenni edildigi mektupta Bakü Kahramani Nuri Pasa (1889-1949) da unutulmadi. Türkiye ile birlikte 2.Karabag Zaferi sonrasi Azerbaycan’in 30 yil sonra topraklarina dikkat çekilen mektupta “Zafer Kilici”nin duali oldugu da kaydedildi.

“Türk dünyasinin pek muhterem Ak Sakallisi” baslikli mektubun tammi ise söyle:

“Türk Dünyasi’nin Mümtaz Beyefendisi Saygideger Türkiye Cumhuriyeti Devleti ali Cenap Presidenti Müslüman ve Türk Dünyasinin Cihansumul ve Cihan Devletler nezdinde itibarli devletler durumuna gelip, 21.yüzyila Türk Asri ve Türkiye Yüzyili olarak duyurdugu bu dönemde zati alinizin diplomatik girisimi ve devletlerarasi iliskilerdeki itibarli ve saygin durusu asla göz ardi edilemez.

Pek muhterem zati sahaneleriniz öncülügü ile Türk dünyasi yeksenak olup, 21.asra Türk asrini Türkiye Yüzyili olarak varligini hissettirmenizin büyük ve onurlu coskusunu yasiyoruz. Özellikle 2.Karabag Zaferi’nde dik ve muhterem diplomatik durusunuz ve saygin varliginizla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’miz ile birlikte 30 yil aradan sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti’mizin topraklarina kavustu.

Türk asrinin ve Türkiye’nin yüzyilinda seçimlere hazirlanan Türkiye Cumhuriyeti devletinde Türk dünyasi ve Azerbaycan gazilerimizle birlikte seçim zaferine dönüsmesi adina hayir ve dualarla demirci ustasi, demir tasarimcisi Vidadi Bey’in el emegi ile hazirladigi ve Türk sultanlarinin zafer öncesi zafer kilici kusandigi tarihlerde oldugu gibi duali ‘Zafer Kilici’mizi zati sahanelerinize seçim zaferinden muzaffer çikmaniz, zaferinizin kutlu ve muzaffer olmasi için Azerbaycan ak sakalli gazileri ve Müslüman Türk dünyasi adina takdim ve arz edilmek üzere Türk Dünyasi Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi üzerinden takdim etmek amaciyla Türkiye ye ulastirildi.

100 yil önce Ermeni’ye karsi Nuri Pasamizin kazandigi Bakü Zaferi gibi sizin de nice sakli Ermenilere karsi Türkiye’mizde seçim zaferinizin kutlu, kilicinizin keskin, gazanizin mübarek olup bu seçimlerden de muzaffer çikmanizi Allah’u Teala’dan niyaz ederek, ‘Zafer Kilici’mizin kabulünü takdir ve tensiplerinize arz etmek istedik.”
Kaynak: İHA