AK Parti'li Belediyeden Rekor Zam

AK Parti’li Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Belediyesi’nde en düsük maasin net 17 bin TL olacagini açikladi. Beklentileri 13-14 bin TL bandinda olan isçiler müjdeli haberi davul zurnayla kutladilar.

AK Parti'li Belediyeden Rekor Zam
2022 yilinda asgari ücrete gelen düzeltme sonrasi AK Parti’li Yunusemre Belediyesi’nde gerçeklestirilen rekor zammin ardindan 2023 yili Toplu Is Sözlesmesi görüsmeleri neticesi belirlenen ücreti Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi açikladi.

Yunusemre Belediyesi Santiyesi’nde Hizmet-Is Sendikasi’nin katilimiyla gerçeklestirilen ve belediye isçilerinin Baskan Çerçi ile kahvalti yaptigi organizasyona Belediye Baskan Yardimcilari, AK Parti Yunusemre Ilçe Baskani Ilkcan Durmaz, Hizmet-Is 1 No’lu Sube Baskani Rahmi Okan Polat ve daire müdürleri katildi.

Davul zurnalar esliginde devam eden organizasyonda bir konusma gerçeklestiren Hizmet-Is 1 No’lu Sube Baskani Rahmi Okan Polat, “Görüsmelerimiz 15 gün sürdü. Dün telefonla görüstük. Geçimin ne kadar zor oldugunu Baskanimiza anlattigimizda, ellerinden geleni yapacagini söyledi.

Baskan bize beklentimizi sordu. Biz de söyledik. Baskan o rakam olmaz biraz pazarlik yapalim dedi.

Çok fazla indirim yapamayacagimizi, geçimin ne kadar zor oldugunu anlatiyordum. Beklentimizin üzerinde bir rakam söyledi.

Araba sürüyordum. Heyecanlandim ve kenara çektim. Isçi kardeslerimize baskanimiz müjdeyi verecek. Ancak ben bir müjde vermek istiyorum. Gerçekten bir doktorla çalisiyorsunuz. Her derde deva bir doktor” dedi.



“En düsük ücret 17 bin TL”

Gereken bütün çalismalarin yapilip hizmeti aksatmayacak bütçe dengesi gözetilerek bütün sartlarin zorlandigini ifade eden Yunusemre Belediye Baskani Dr. Mehmet Çerçi, isçilere müjdeyi verdigi konusmasinda, “Sözlesme dönemimiz geldi. Yetkililer görüstüler. Bütün bütçe incelendi. Daha önce de güzel bir zam yapmistik. Yine yola ‘Allah bizi mahcup etmesin’ diyerek çiktik. Arkadaslarimiz çok çalistilar. Dün temsilci arkadaslarimizla bir daha görüstük. Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in talimatlari çok net. Isçi kardeslerimizi magdur etmeyecek rakamlara çikmamizi söyledi.

Onun da selamlarini sizlere iletiyorum. Bu sartlar altinda çalismamizi tamamladik. Rakam belirlendiginde ben ilgili baskan yardimcima iyice etüt edilmesi gerektigini söyledim. Isçi kardeslerimize mahcup olmayalim dedim. Arkadaslarim da bana Allah’in izniyle mahcup olmayacagimizi söyledi.

Isçi kardeslerimizin ve ailelerinin riziklarini düsünüyoruz. Çünkü niyetimiz hayir. Allah da yardim eder. Isçi kardeslerimize yüksek bir zammi açiklamak hem bizim hem Cumhurbaskanimizin istegidir. Bine yakin personelimize biz bunu ödeyecek bütçeyi buluruz. 1 Temmuz’dan itibaren yansiyacak. Malum asgari ücret üzerinde de bir çalisma sürüyor. Bu bizi artik baglamiyor. Bizim isimiz isçi kardeslerimizin emeginin hakkini vermek. 1 Temmuz’dan itibaren isçimizin eline en düsük 17 Bin TL net maas geçecek. Yatsi namazinda ve sabah namazinda ‘Allah’im bizi mahcup etmesin’ diye dua ettim. Bütün sartlarimizi zorladik. Hayirli ugurlu olsun. Bu yollarda beraber yürümeye devam edecegiz. Allah bizi sizden, sizi bizden ayirmasin. Cumhurbaskanimiz Türkiye’nin basinda. Yola devam ediyoruz insallah” dedi.



“Çok mutluyuz”

Isçiler adina Baskan Çerçi’ye tesekkür eden Ayse Özer ise beklediklerinin üstünde bir zamla karsilasmanin mutlulugunu ifade ederek, “Baskanim çok tesekkür ederiz. Yaklasik dokuz yildir birlikte çalisiyoruz sizinle. 2014 yilindan itibaren çok gayretliyiz. Bizim gayretimiz, sizin gayretiniz, çok güzel bir bütün oluyoruz. Siz olmasaydiniz bizim yüzümüz bu kadar gülmezdi. Iyi ki varsiniz. Çok sansliyiz. Sizinle çalistiginiz için çok mutluyuz. Tesekkür ederiz. Vermis oldugunuz ücret çok tatmin etti. Çok mutlu etti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA