CHP Milletvekili Adayi Becan'in Sözleri Karadenizlileri Isyan Ettirdi

CHP’nin Yalova 1. sira milletvekili adayi Tahsin Becan’in “Onlarin (Karadenizliler) içinde yüzde 5-3’lük kesim belki de PKK’dan beter” sözlerine tepkiler çig gibi büyüyor.

CHP Milletvekili Adayi Becan'in Sözleri Karadenizlileri Isyan Ettirdi
Yalova ve Ticaret ve Sanayi Odasi (YTSO) Baskanligi döneminde FETÖ Lideri Fetullah Gülen’in çagrisindan sonra odanin parasini örgüte ait "Bank Asya’ya” yatirilmasi nedeniyle hapis cezasi alan fakat hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi nedeniyle hapisten kurtulan CHP milletvekili adayi Tahsin Becan, verdigi skandal beyanatla tepki topladi. Bir medya kurulusuna “HDP ile kol kola girdiniz” laflarina karsi verdigi yaniti anlatan Becan, “Ben onlara sunu söylüyorum. Ben Trabzonluyum, Karadenizliyim. Tüm Karadenizliler yüzde 100 dogru mu diye soruyorum. Tabi aldigim cevap ‘hayir’ diyor. Onlarin içinde yüzde 5-3’lük kesim belki de PKK’dan beter” dedi.

Becan’in bu sözlerine tepki yagdi.

“Kabul edilemez”

Yalova’da 12 dernek ortak bir basin açiklamasi gerçeklestirdi. Yalova Karadenizliler Dernegi Baskani Ibrahim Beyzan konuyla ilgili yaptigi açiklamada söyle konustu:

“CHP Yalova birinci sira milletvekili adayi Tahsin Becan, Karadenizlilerin çocuk katili eli kanli PKK’dan daha beter bir konuma koymasi kabul edilemez bir durumdur. Tüm milli siyasi fikirleri içinde barindiran biz Karadenizliler vatanina bagli terör örgütlerinin tam karsisinda vatanina bagli terör örgütlerinin tam karsisinda ve devletine kastedecek kim olursa olsun, kendini öne atarak sehit olmayi vazife sayan bir milletin evladiyiz. Sayin Becan’in maksadini asan sözlerinden dolayi özür dilemeye ve sözlerini düzeltmeye davet ediyorum.”

“Karadeniz’de bir Eren Bülbül’leri, kesinlikle unutmayalim”

Açiklamanin kendilerinde üzüntü olusturdugunu ve benzetmenin kabul edilemez olduguna vurgu yapan Beyzan, güvenlik güçlerini teröristlerin yerini gösterdigi sirada sehit düsen Eren Bülbülü’ü hatirlatarak, “PKK’nin Karadeniz’de bir Eren Bülbül’leri, kesinlikle unutmayalim. Yalova, Karadeniz’in hangi köyüne, hangi ilçesine gidin her ilçesinde, daginda, yaylasinda bir sehit mezari, kani vardir. O yüzden ben Tahsin Becan’in, Yalovali tüm Karadenizlilerden özür dilemesini istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA