Aksener Açiklamasi '100 Bin Ögretmen Atamasi Yapip Köy Okullarini Açacagiz'

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, millet ittifakinin iktidari kazandigi takdirde 100 bin ögretmen atamasi yapip köy okullarini açacagini söyledi.

Aksener Açiklamasi '100 Bin Ögretmen Atamasi Yapip Köy Okullarini Açacagiz'
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, seçim mitingi için Yozgat’a geldi. Burada vatandaslara seslenen Aksener, millet ittifakinin iktidari kazandigi takdirde yapacaklari vaatlerde bulundu. Ilk islerinin 15 Mayistan sonra yüz bin ögretmen atamasi oldugunu söyleyen Aksener, “11 bin köy okulunu hemen açacagiz. Çok az bir tamiratla açiliyor. Ve bütün köylere bir ögretmen, bir ziraat mühendisi, bir veteriner ve tekniker tayin edecegiz. Bütün çiftçilerin borçlarini yeniden yapilandiracagiz. Ilk bir yili hiç ödemesiz. Ödemeyeceksiniz. Ikinci yilinda bir yil faiz ödemeli, sonra bes yil sadece anaparayi ödeyeceginiz bir sistem kuracagiz. Mazotu mutlaka indirecegiz çiftçi için. Elektrik indirim yapacagiz. Yemde, mazotta ve gübrede indirim yapacagiz. Yozgat’a bir tane biyogaz tesisi kuracagiz. Hem elektrik üretecegiz hem de çok ucuza biyolojik gübre dagitacagiz. Tarim yapilacak. Gençlerimizin 18-20 yas alti grubuna ve ev kadinlarimiza sart ileri sürmeden 2 bin 500 lira aylik maas baglayacagiz. Mülakati kaldiracagiz. Hak, hukuk, adalet diyorsunuz. Onun için hukukun üstünlügü, yarginin bagimsizligi, demokrasi gerekir. Bunu derhal yerine getirecegiz. Haramilerin saltanatini beraber yikacagiz.” dedi.



"Millet iradesinin önünde durulmaz"

14 Mayis Pazar günü milletin iradesini sandiga yansitacagini söyleyen Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Öncelikle bu seçimlerin Yozgat’a ve ülkemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Simdiye kadar çok seçim yapildi. Ya millet iktidara devam dedi ya da degistirdi. Degistirildigi zaman eski yönetimler geldi, iktidari devretti. Simdi garip garip sesler duyuyoruz. Millet iradesinin önünde durulmaz. Bunu herkesin kabul etmesi lazim. Öncelikle sunu söylüyorum. Herkesin verdigi oy azizdir. Nereye oy verirse versin. Ister Millet Ittifaki’na ister Cumhur Ittifaki’na oy versin. Hepsi basimizin üzerindedir. Insanlar farkli farkli düsünebilir. Herkes bir tercih yapacak buna hepimiz saygi duyacagiz” ifadelerine yer verdi.

"Ilk turda yüzde 53 ile bitecegine inaniyorum"

Cumhurbaskanligi seçiminin ilk turda yüzde 53 ile bitecegine inandigini belirten Yavas, “Öyle bir döneme girdik ki insallah birinci turda yüzde 53-55 ile bitecek. Ama Bugün 65 milyon seçmen var. Bunun 50 milyonu oy kullansa diyelim ki birbirine çok yakin sonuçlar çikti. 22-23 milyon öbür tarafa. Yani kendileri gibi düsünmeyenlere, kendilerine oy vermeyenlere. Sadece bize oy vermiyorsunuz deyip de terörizmle suçlamak neyin nesi Allah askina? Hem söyleyeceksiniz dagda 85 tane terörist kaldi. Ayakkabilarinin numarasina kadar biliyoruz diyeceksiniz hem de terör örgütünün propagandasini yapip bunlar ülkeyi bölecek diye iddia edeceksiniz. Her seyden evvel o teröristlerin sadece Yozgatlilara gücü yetmez. Evet bu milletin en büyük sigortalarindan birisi de Yozgatlilardir. Mesaji hepiniz anliyorsunuz” dedi.

Kaynak: İHA