Iç Anadolu'nun En Büyük 'Sportif Performans Laboratuvari' Sivas'ta Açildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Spor Bilimleri Fakültesi tarafindan yapilan ve Iç Anadolu’nun en büyük ve içerikli olma özelligi tasiyan "Sportif Performans Laboratuvari” hizmete açildi.

Iç Anadolu'nun En Büyük 'Sportif Performans Laboratuvari' Sivas'ta Açildi
SCÜ Hamza Yerlikaya Spor Salonunda gerçeklestirilen açilis programina Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Serkan Hazar, rektör yardimcilari ve antrenörler katildi.

Rektör Yildiz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Serkan Hazar’dan laboratuvar hakkinda bilgiler alarak bir süre aletleri inceledi.

"Sporcularimizin testleri, analizleri burada yapilacak"

Daha sonra gazetecilere açiklama yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, "Içinde bulundugumuz laboratuvar, sportif, analiz, test laboratuvari. CÜBAP tarafindan desteklenerek 3 buçuk milyon liraya aldigimiz cihazlar sayesinde hem sehrimizden hem de bölgemizden gelen sporcularimizin testleri, analizleri burada yapilacak. Hem sehrimize hem bölgeye hizmet verecek bu laboratuvar oldukça önemliydi. Serkan Hocam birkaç yildir bunu istiyordu. Biz de CÜBAP’tan destek verdik ve böylece bu cihazlari temin ettik. Burada birkaç tane eski cihaz var. Onlar da Kayak Federasyonu tarafindan verilmisti. Daha önceden kullandigimiz birkaç cihaz vardi ama burada çok önemli cihazlar var. Böylece hem bizim ögrencilerimize hem de sporla ugrasan herkese artik burada testler, analizler yapabilecegiz. Sehrimize, bölgemize hayirli olsun diyorum. Serkan hocama tesekkür ediyorum. CÜBAP’taki arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Çünkü onlarin destegiyle bu cihazlar alindi" seklinde konustu.

Sportif Performans Laboratuvari; Iç Anadolu’da bir ilk olma özelligi tasiyan ve sporcularin fiziksel uygunluklarina göre branslara yönlendirilmesi ve antrenmanin bireysellik özelligine göre uygun olan en dogru antrenmani yapabilmeleri için laboratuvar ortaminda ve spor alanlarinda testler yapilacak.
Kaynak: İHA