Vali Yigitbasi, 'Bizim Deyimimizle TOGG Adeta 'Afyon Kaymagi' Gibi Gidiyor'

Yerli ve milli araç TOGG’u ilk defa deneyim sansi bulan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yigitbasi, “Insan önce heyecan yapiyor, çok sessiz ve çok kisa sürede hizlaniyor. Bizim deyimimizle adeta ‘Afyon Kaymagi’ gibi gidiyor. Hepimizi için ayri bir gurur kaynagi” dedi.

Vali Yigitbasi, 'Bizim Deyimimizle TOGG Adeta 'Afyon Kaymagi' Gibi Gidiyor'
Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un ilk akilli cihaz modeli T10X’in Afyonkarahisar’da tanitimi yapildi. Afyonkarahisar Valiligi önüne getirilen Gemlik mavisi renkli otomobili merakla inceleyen vatandaslar, hatira fotografi çektirdi. TOGG’un direksiyonuna geçen Afyon protokolü araci çok begendiklerini ve konforlu bulduklarini söyledi.

Vali Kübra Güran Yigitbasi yaptigi açiklamada, çok heyecanli bir gün yasadigini söyledi.

TOGG’u ilk defa kullandigini söyleyen Vali Yigitbasi söyle konustu:

“Önce bir heyecan yapiyor insan, uzun zamandir araç kullanmiyordum ancak kullanimi çok kolay ve çabuk hizlaniyor. Rahatsiz edici herhangi bir ses yok. Biz kendi aramizda söyle söyledik: “Afyon kaymagi gibi gidiyor, adeta yag gibi akiyor.” Hepimiz için çok güzel bir gurur kaynagidir. Gençlerimiz için ayri bir özgüven ayni zamanda. Insallah daha nice böyle güzel yerli ve milli araçlari ülkemiz ve milletimizin faydasi için ve tüm dünyaya göstermenin üretmenin bir örnegi ve temsili olacak. Sehrimiz ve ülkemiz için hayirli olsun.”

Konusmalarin ardindan TOGG’u görmek isteyen vatandaslar araci yakindan inceleyerek, direksiyonuna geçme firsati yakaladi.
Kaynak: İHA