Doga Harikasi Girlevik Selalesi'ne Hayat Veren Gözeler, Dogaseverlerin Ugrak Yeri Oldu

Dünyanin en görkemli selalelerinden biri olan Erzincan’in Çaglayan beldesindeki Girlevik Selalesi’ne hayat veren gözeler, havalarin isinmasiyla ziyaretçilerin ugrak yeri oldu.

Doga Harikasi Girlevik Selalesi'ne Hayat Veren Gözeler, Dogaseverlerin Ugrak Yeri Oldu
Munzur Dagi eteklerindeki Kalecik köyünde yer alan 9 ayri kaynak suyunun aktigi gözeler gezginlerin rotasinda yer aliyor. Erzincan merkeze yaklasik 34 kilometre uzaklikta bulunan Kalecik köyünde bulunan ve 9 kaynak suyu ile birlesen gözeler adeta kesfedilmeyi bekliyor. Munzur Dagi eteklerinden gelerek 40 metreden döküldügü Girlevik Selalesi’ni besleyen kaynak dogaseverler için görsel bir sölen olusturuyor. Muhtesem manzarasi esliginde gözeler çevresinde, piknik yapanlara, doga kampi yapanlara ve doga yürüyüsü yapanlara rastlamak mümkün.

‘Anlatmak yetmez, görmek gerekir’

Arkadaslari ile birlikte doga yürüyüsü yapmak için gelen Kalecik köyünde ki gözeleri tercih eden Vural Gümüs manzaranin tadini çikardiklarini belirterek, “Erzincan’in Kalecik köyündeyiz. Arkadaslarla birlikte doga yürüyüsüne geldik. Geçekten çok mükemmel bir köy. Erzincan’in meshur Girlevik Selalesi’nin suyunun tamamen beslendigi ve bu suyun çiktigi yer tam olarak burasi. Buralari görmek, gezmek gerçekten dogaseverler için çok eglenceli ve keyif verici. Biz de bugün geldik arkadaslarimizla birlikte gezdik. Burada piknik yapan insanlar da var. Gelip, gezilip görülesi bir yerlerden biri diyebilirim. Anlatmakla olmaz, ancak gezilerek görülebilir” dedi.

Kaynak: İHA