Depremin En Büyük Yikimi Yaptigi Hatay'da, Köy Evleri De Yükseliyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da, kirsal mahallelerde yapimina baslanan köy evlerinin temelleri yükseliyor.

Depremin En Büyük Yikimi Yaptigi Hatay'da, Köy Evleri De Yükseliyor
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), depremin en büyük yikima neden oldugu Hatay’in kirsal mahallelerinde de yöresel mimari ve vatandaslarin ihtiyaçlarina göre tek katli köy evlerinin insasina basladi.

Hatay’a 23 kilometre uzakliktaki Altinözü ilçesinin Babatorun Mahallesi’nde depremzedeler için yapilan afet evlerinin insasi devam ediyor.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Hatay Ili 5’inci Etap Kirsali 500 Deprem Konutu projesi çerçevesinde yapimina baslanan evlerdeki çalismalar dron ile de görüntülendi. Yürütülen çalismalar bünyesinde 120 ile 127 metrekarelik, 3 oda 1 salondan olusan tek katli köy evlerinin bazilarinin ortaya çiktigi görüldü.

Kaba insaati bitme asamasina gelen evlere kisa süre sonra pencere, kapi, mutfak dolaplarinin takilip, izolasyon ve çati dösemesine geçilecegi belirtildi. Tek katli bile olsa evlerin zeminine çok yogun demir kullanildigi gözlemlendi.

"Evler tamamlaniyor"

Insaat Mühendisi Esra Abdulganioglu, Altinözü’nün Babatorun Mahallesi’nde 17 Nisan’dan itibaren 500 köy evinin yapimina basladiklarini belirtti.

Bu bölgede 75 köy evi yapacaklarini kaydeden Abdülganioglu, “25’inin insaatina basladik hizla devam ediyoruz. Tek katli yöresel mimariye uygun tek katli olarak yapiliyor. 3+1 seklinde planlandi. Buradaki vatandaslarimizin rahat edebilecegi sekilde dizayn ediliyor. 3 ev neredeyse tamamlandi. Bir yil sürecek bir proje bu süre zarfinda hepsini tamamlanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA