Bakan Soylu Açiklamasi 'Türkiye'nin En Büyük Rezervlerinden Birisini Yakaladik'

Tokat’ta konusan Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, "Suudi Arabistan kalitesinde ve Türkiye’nin en büyük rezervlerinden birisini yakaladik" dedi.

Bakan Soylu Açiklamasi 'Türkiye'nin En Büyük Rezervlerinden Birisini Yakaladik'
Tokat’ta miting düzenleyen Içisleri Bakani ve AK Parti Istanbul milletvekili adayi Süleyman Soylu, "6 yil önce Ankara’dan Sirnak’a gittik. Dediler ki ’orada Türkiye’nin Kandil’i diye tabir edilen Kato Dagi var, orada teröristler var, oradan bütün Türkiye’ye zehir saçiyorlar’ dediler. Ilk önce oranin kalbine girmemiz gerekiyordu. Sirnak’a gittigimizde bir generalimizle Kato Dagi’na gidelim dedim. Etrafimizdakiler dedi ki ’orada teröristler var, tehlikeli olur’ dediler. Eger biz teröristlerle mücadele eden kahramanlarimizin yaninda olmazsak, onlarla omuz omuza olmazsak Cumhurbaskanimizin yüzüne nasil bakariz. Biz rahmetli Aydogan Aydin pasayla beraber helikoptere bindik, Kato Dagi’nin tepesine indik. Evlatlarimizla beraber olduk. Bir helikopter kazasinda Aydogan Aydin pasa sehit oldu. Bizim kahraman sehidimiz oldu. O Kato Dagi’na indigimizde teröristler vardi, binlerce metre magara vardi. Simdi al yildizli bayrak ve Ezan-i Muhammediye var. Simdi o Kato Dagi’nin hemen yaninda Gabar Dagi’nda ne bulduk biliyor musunuz? Petrol bulduk. Tam alti aydir, sehidimiz Esma Çevik o kuyularin yollarini yaparken el yapimi bir patlaticiyi imha ederken sehit oldu. O kuyulara ve o bölgeye Esma Çevik adini verdik. Sehidimizin bereketi ve duasiyla beraber orasi bereketlendi. Kiymetli hemsehrilerim, 5 gün önce oradan bir müjde daha geldi, gerçi Bay Bay Kemal bunlara üzülüyor biliyorsunuz. Yanindaki onun masasina ’kumar masasi’ dedi.

Müjde geldi, Gabar Dagi’ndan gelen müjde ne biliyor musun? Gabar Dagi’ni çok takip ediyorduk, hemen Sirnak Valimiz ve TPAO Genel Müdürü, Cumhurbaskanimiza müjdeyi verdiler. Uç kiriyordu makine çok sert yere dayanmisti ama orayi destiler ve Suudi Arabistan kalitesinde ve Türkiye’nin en büyük rezervlerinden birisini yakaladik. Terör bitti, ülkemize bolluk geliyor, bereket geliyor" dedi.

Kaynak: İHA