(Özel) FETÖ'den Hapis Cezasi Alan Eski YTSO Baskani CHP'nin Yalova'da Milletvekili Adayi Oldu

CHP Yalova’da milletvekili adaylarini açikladi. Partinin birinci sira adayi FETÖ’den yargilandigi davada hapis cezasi alan fakat hükmün açiklanmasinin geri birakildigi eski Yalova Ticaret ve Sanayi Odasi (YTSO) Baskani Tahsin Becan oldu. Yolsuzluk sorusturmasi çerçevesinde görevden uzaklastirildigi Yalova Belediye Baskanligindan istifa eden Vefa Salman ise partisi tarafindan aday gösterilmemesinin sokunu yasadi.

(Özel) FETÖ'den Hapis Cezasi Alan Eski YTSO Baskani CHP'nin Yalova'da Milletvekili Adayi Oldu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafindan milletvekili adaylari açiklandi. CHP Yalova’da birinci sira adayi olarak Tahsin Becan’i gösterdi. Ikinci sirada ise aday adayligi için Il Baskanligi’ndan istifa eden Mehmet Gürel yer aldi. Partinin üçüncü sira adayi da Yasemin Fazlaca oldu.

Becan örgüte yardim etmekten 9 ay 10 gün hapis cezasi almisti

YTSO Baskanligi’ndan aday adayligi için istifa eden Tahsin Becan, partisi tarafindan birinci siradan aday gösterildi. Becan, YTSO’nun parasinin Bank Asya’ya yatirilmasiyla ilgili Yalova Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan açilan sorusturma çerçevesinde 10 Mayis 2017 tarihinde gözaltina alinmisti. Adli kontrolle serbest birakilan Becan, Yalova Agir Ceza Mahkemesi’nde "silahli terör örgütüne üye olma" ve "terörizmin finansmaninin önlenmesi hakkindaki kanuna muhalefet" suçlamasiyla tutuksuz yargilanmisti. Becan yargilama sonucu "örgüte yardim etmek" suçundan 9 ay 10 gün hapis cezasina çarptirilmisti. Mahkemenin hükmü açiklamasini geri birakmasi nedeniyle hapse girmekten kurtulan Becan, 3 dönemdir YTSO yönetim kurulu baskanligini yürütüyordu.

Odanin parasi Bank Asya’ya yatirilmisti

Becan’a hapis cezasi verilen dava sorusturmasi FETÖ elebasi Fetullah Gülen’in Bank Asya’yi kurtarma çagrisi üzerine 10 Mart 2014 tarihinde odanin hesabinda bulunan 2 milyon 300 bin lirayi 32 gün, 2 milyon 200 bin liranin da 22 Aralik 2014’te 31 gün vadeyle ayni bankaya yatirilip bir gün sonra çekilmesiyle baslamisti.

Baskanliktan istifa eden Salman aday gösterilmedi

Öte yandan Yalova Belediyesi’ndeki yolsuzluk sorusturmasi çerçevesinde Yalova Belediye Baskanligi görevinden uzaklastirilan Vefa Salman, Ankara’da Kemal Kiliçdaroglu ile görüstükten sonra milletvekilligi aday adayligi için baskanliktan istifa etmisti. Salman, aday gösterilmemesiyle büyük sok yasadi.
Kaynak: İHA