Yalova Belediyesi'ndeki Zimmet Davasi Sanigi 6 Yil Araliksiz Mesai Yapmis

Yalova Belediyesindeki 20 milyon liranin üzerinde paranin zimmete geçirilmesiyle ilgili açilan ve aralarinda eski Yalova Belediye Baskanlari Vefa Salman ve Yakup Koçal’in da bulundugu 38 sanikli davada geçtigimiz yil haziran ayinda serbest birakilan saniklardan Resat Elgin’in 6 yil boyunca araliksiz mesai yazildigi ortaya çikti.

Yalova Belediyesi'ndeki Zimmet Davasi Sanigi 6 Yil Araliksiz Mesai Yapmis
2. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin 11. celsesine eski Yalova Belediye Baskanlari Vefa Salman ve Yakup Koçal katilmadi. Durusmada dinlenen dönemin Mali Hizmetler Müdürlügü personeli sanik Resat Elgin, geçmiste yurtdisina KKTC, Yunanistan ve Almanya’ya gittigini anlatti. 8. celsede adli kontrolle serbest birakilan sanik Elgin, mahkeme heyetinin KKTC’ye kumar oynamak için gittigi yönündeki soruya ‘hayir’ cevap verdi.

Sanik müteahhit Bekir B. ise dönemin baskan yardimcisi Halit Güleç’in 6 yil boyunca sadece Resat Elgin’e talimat vermedigini ifade etti.

Bekir B., ikili arasindaki iliskinin çözülmesinin davayi aydinlatacagini iddia etti.

6 yil boyunca araliksiz mesai

Öte yandan Bekir B.’nin avukati Resat Elgin’in 2014 öncesi hiç mesaisi olmadigina dikkati çekti. Avukat, Resat Elgin’in 6 yil süresince hafta içi her gün 17.00’den 00.00’a arasi mesaisinin yani sira, tüm hafta sonlari, resmi ve dini bayram tatillerinin tamaminda da mesai yazildigini kaydetti.

Öte yandan sanigin KKTC’de tatili sirasinda da mesaide gözüktügü bildirildi.

Mesai evraklarinda imzasi bulunan Halit Güleç, mesaiyi birim müdürlerinin hazirladigini kendisinin de onay için imzaladigini söyledi.



Sanik Resat Elgin ise o dönemde birimdeki herkese ayni sekilde mesai yazildigini ifade etti.

Mahkeme heyeti bazi saniklar üzerindeki yurtdisi çikis yasaklarini kaldirdi. Mahkeme durusmayi dava dosyasindaki eksiklerin tamamlanmasi için ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA