Yalova'da Tarihi Degerler, 'Öncü Bilim Insanlari' Serisi Ile Çocuklara Anlatilacak

Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan Yalova Belediyesi Kültür Yayinlari Arsivi’ne “Öncü Bilim Insanlari” ismiyle yeni bir seri eklendi.

Yalova'da Tarihi Degerler, 'Öncü Bilim Insanlari' Serisi Ile Çocuklara Anlatilacak
Ilk ve ortaögretim ögrencilerine hitap edecek sekilde hazirlanan seride; ülkemizi matbaa ile tanistiran bilgin Ibrahim Müteferrika, mimarinin sultani Mimar Sinan, astronomi ve matematigin dehasi Ali Kusçu, hekimlerin sultani Ibn-i Sina, uçan bilgin Hezarfen Ahmet Çelebi’nin hikayeleri masalsi bir anlatimla ön plana çikiyor.

Seride özellikle Yalova’da yasamis Ibrahim Müteferrika ismi de dikkat çekiyor. Ibrahim Müteferrika, Yalova’da yasamis ve ilk kagit fabrikasini Yalova’da kurarak tarihe damga vurmus bilim adamlari arasinda yer aliyor. Yalova Belediyesi hazirladigi bu seri ile tarihi degerlere sahip çikmakla birlikte bu degerleri gelecek nesillere de ulastiriyor.

5 farkli yazarin kaleme aldigi “Öncü Bilim Insanlari” ismiyle yayinlanan seri; Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk’un ‘Yarinin bilim insanlarina, bugünün hediyesidir’ mesajiyla ücretsiz olarak okuyucular ile bulusuyor. Bilim dolu seriyi almak isteyenler, Yalova Belediyesi Sebahattin Engin & Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nden ücretsiz temin edebilirler.

“Yalova Belediyesi kültür yayinlari arsivini genisletiyoruz”

Gelecegi insa etmek için geçmisin iyi bilmesi gerektigini söyleyen Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, “Tarihe isik tutan bilim insanlari, çocuklarimizin elleri ile sekillenecek gelecegin ilk adimi attilar. ‘Öncü Bilim Insanlari’ serisi ile mimariden astronomiye, kagittan tipa kadar birçok alanda çalismalar yapan bilim insanlarini masalsi bir anlatimla çocuklarimiza anlatmak istedik. Bizler bu çalismayi yaparken sehrimizin degeri ilk matbaanin kurucusu Ibrahim Müteferrika’yi da unutmadik. Yalova’da kültür ve sanat sezonunu ‘Ibrahim Müteferrika’ ismini vererek baslattik. Bizlere biraktigi büyük miras olan kagidi katildigimiz her platformda anlattik. Yalova Kagidi’ni markalastirmak adina büyük çalismalar yaptik. Yalova Belediyesi olarak tarihimize ve degerlerimize her zaman sahip çikiyoruz. Bu çerçevede çocuklarimiz için olusturdugumuz seride emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA