Unutulmak Üzere Olan Lezzetleri Gün Yüzüne Çikti

Günümüzün hazir yemek ve fast-food anlayisiyla unutulmaya yüz tutan yöresel lezzetler Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girisim ve destekleriyle yeniden günlük hayatimiza girdi. Nitelikli tarim kapsaminda üreticiyi yöresel ürünlere yönelten Baskan Güler, bu ürünlerden elde edilen lezzetler için hem satis magazalari olusturdu hem de kadinlari kooperatiflesmeye tesvik etti.

Unutulmak Üzere Olan Lezzetleri Gün Yüzüne Çikti
Ordu’nun ilçelerinde geçmis yillarda üretimi yapilan, sofralari renklendiren ancak unutulmus lezzetler tekrar gün yüzüne çikartildi. Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin tarim sirketi ORTAR tarafindan üreticiler yöresel ürünlere yönlendirildi. Üretilen yöresel ürünlerin bir yandan sözlesmeli tarim kapsaminda alimini yapan ORTAR, bir yandan da kadinlari ekonomik kazançlarini saglamalari için kooperatiflesmeye tesvik etti.

19 ilçede üretimi yapilan, kurulan kadin kooperatifleri tarafindan paketlenerek satis ve pazarlamasi yapilan 100’e yakin yöresel ürün tekrar gün yüzüne çikti. Gün yüzüne çikan ürünler Ordu Büyüksehir Belediyesi tarafindan Altinordu, Ünye, Fatsa ve Gülyali ilçelerinde kurulan Yöresel Ürünler Satis Magazalarinda satisa sunuldu. Magazalarda dogal eristeden siyez bugdayina, tereyagindan bal ve pekmeze, yumurtadan reçele, tursudan sirkeye, Akkus fasulyesinden salep ve yöresel bitki çaylarina kadar 100’ün üzerinde ürün çesidi bulunuyor.

Fabrikasyon degil tamamen organik

Kurulan bu satis magazalarinin hem istihdama hem de ekonomiye önemli katki sagladiginin altini çizen Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, her alanda yöresel ürünlerin üretimine ve kadin üreticilere desteklerinin devam edecegini söyledi.



Baskan Güler, “Ordu Büyüksehir Belediyesi olarak, Ordu’nun sehirlerarasi geçis güzergâhi üzerinde kurdugumuz, Yöresel Ürünler Satis Magazalari araciligiyla 19 ilçemizde bulunan ve unutulmaya yüz tutmus ürünleri tekrar tüketicilerle bulusturuyoruz. Kadinlarimizin ürettigi el emegi göz nuru ürünleri Büyüksehir olarak alarak aracisiz tüketiciye bu magazalar ile satisini gerçeklestiriyoruz. Yaptigimiz bu çalisma sayesinde hem sehrimizin unutulmaya yüz tutmus ürünlerini tekrar gün yüzüne çikartmis oluyor hem de bu ürünleri üreten kadinlarimiza ekonomik destek sunmus oluyoruz” dedi.



Satis magazalarinin sayisi artacak

Son 4 yilda Altinordu, Ünye, Fatsa, Gülyali ilçelerinde kurduklari satis magazalarinda salep, siyez bugdayi, tursu, findik, bal, reçel, çay, ari sütü, kolonya, eriste, tereyagi, bal, Akkus fasulyesi, yumurta, reçel, marmelat, tursu ve sirke çesitleri gibi yöresel ürünlerin yaninda daha nice ürünler bulundugunu belirten Baskan Güler, “Büyüksehir Belediyesi olarak bu satis noktalarinin sayisini ilerleyen günlerde daha da artirarak kadinlarimiza daha fazla ekonomik destek sunmak istiyoruz. Bu ürünler haricinde hayvancilik alaninda da yakin zamanda bu satis noktalarinda yine kadinlarimizin ürettikleri ürünler yer alacak. Bu çalisma da arkadaslarimiz tarafindan yapiliyor. Inaniyorum ki kisa süre içinde sehrimizin her noktasinda üretilen ne varsa bu magazalarda olacak. Kadinlarimiz üretsin biz büyüksehir olarak onlardan alarak katki sunmaya devam edecegiz.” diye konustu.

Kaynak: İHA