Su Borcu Olanlara Yapilandirma Firsati

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi SUSKI Genel Müdürlügüne bagli bulunan ve su borcu olan aboneler için yapilandirma firsati basladi. Pesin ödeme yapamayacak abonelere taksitlendirme imkani da sunulacak.

Su Borcu Olanlara Yapilandirma Firsati
7440 Sayili yasa ile bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasi çerçevesinde SUSKI abonelerine borçlarini yeniden yapilandirma imkani sagliyor.

SUSKI’den yapilan açiklamaya göre “Vatandaslarimizin SUSKI Genel Müdürlügü Abone birimi tahakkuk servisine müracaat etmeleri halinde 31.12.2022 tarihinden önceki borçlari bulunan abonelerin borçlari yapilandirilacaktir. Biriken borçlarini pesin ödemek isteyen abonelerimize yüzde 90 gecikme faizi indirimi uygulanacaktir” ifadelerine yer verildi.

Yapilandirilmis borçlarda pesin ödeme imkâni olmayan abonelere 12, 18, 24, 36 ve 48 ay, kanunun belirledigi vade oraninda taksitlendirilme kolayligi da saglanacak.

Bu çerçevede SUSKI Genel Müdürlügüne borcu olan aboneler 31 Mayis 2023 tarihi mesai bitimine kadar SUSKI Abone birimi tahakkuk servisine müracaat edebilirler. Detayli bilgi almak isteyen aboneler ayrica Alo 153 Çagri Merkezini arayarak gerekli bilgileri alabilirler.
Kaynak: İHA