Simit Ve Çikolata Paralarini Depremzede Ögrenciler Için Biriktirdiler

Nevsehir’in Ürgüp ilçesine bagli Sahinefendi köyündeki ögrenciler, ‘Iyilik yap, izi kalsin’ kampanyasi düzenledi. Düzenlenen kampanya ile ögrenciler bir hafta boyunca okul harçliklarini biriktirerek, deprem bölgesindeki arkadaslari için egitim materyalleri aldi.

Simit Ve Çikolata Paralarini Depremzede Ögrenciler Için Biriktirdiler
Nevsehir Mili Egitim Müdürü Memet Polat, kampanyayi düzenleyen okulu ziyaret ederek ögrenci ve ögretmenlere tesekkür etti. Ögrencilerden Mert Incesu açiklamasinda, "Paralarimizi biriktirerek kampanya yaptik. Kumbaramizdaki paralarimizdan getirdik. Bu paralari depremzede kardeslerimize gönderecegiz" dedi.

Ögrenci Melek Özyalçin ise, "Biz bakkaldan simit, çikolata almadik. Paralarimizi yardim kumbaramiza attik. Depremzede çocuklara bir iyilik yapmaya çalisiyoruz. Hediyeleri koliledik ve kargo ile gönderecegiz" seklinde konustu.

Okul Öncesi Ögretmeni Vildan Nur Aka açiklamasinda, "Depremden etkilenen çocuklara yardim etmeyi çok istemistik. Depremden dolayi çocuklarin aklinda birtakim sorular vardi. Biz de depremi firsat egitimine çevirerek, çocuklara yardimlasmayi da asilamak istedik. Proje böyle basladi.

Çocuklarla birlikte ‘Iyilik yap, izi kalsin’ projesi aklimiza geldi. 9 gün boyunca kumbarada toplanan paralar ile depremden etkilenen çocuklar için bazi materyaller temin ettik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA