Serkan Zengin'den Kadin Girisimcilere Çagri

Eskisehir, Kocaeli, Bilecik, Erzurum ve Izmir’de subeleri bulunan Anaçag Anaokulu’nun subelerinde kadin girisimcilere verdigi önem hakkinda konusan Anaçag Anaokulu Temsilcisi Serkan Can Zengin, “Yeter ki onlar bu sürece bas koysunlar, biz elimizden geleni yapmaya haziriz” dedi.

Serkan Zengin'den Kadin Girisimcilere Çagri
Ülke genlinde 7’den fazla sube ile egitim veren Anaçag Anaokulu, benimsedigi egitimlerle ve sube açma konusunda kadin girisimcilere verdigi önemle ön plana çikiyor. Anaçag Anaokulu, bu baglamada subelerinde kadin girisimcilerin artmasi adina tüm bayilik süreçlerinde yüzde 50 destek verme karari aldi. ‘Türkiye’nin anaokulu’ olma mottosuyla hareket eden Anaçag Anaokulu, subelerinde verdigi egitimlerin temelinde ise Türk örf, adet, kültür ile geleneklerine uygun egitimler vermesi bulunuyor. Anaçag Anaokulu ve subeleri hakkinda son gelismeler hakkinda konusan Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, kadin girisimcilere verilen önem ve egitim dinamikleri hakkinda bilgi verdi.

“15 sube ile egitim ögretim hayatina baslamayi hedefliyoruz”

Türkiye’nin anaokulu’ olma mottosuyla hareket eden Anaçag Anaokulu hakkinda bilgi veren Serkan Zengin, 7 subeden fazla olan bayilik sayisini bu yil 15’e çikarmayi hedeflediklerini altini çizdi. Anaçag Anaokulu ve Çagfen Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, “Bu sene Anaçag Anaokulu olarak ‘Türkiye’nin anaokulu’ olma mottosuyla bayilik vermeye basladik. Su anda 7 subeyi geçtik ve eylül ayinda 15 sube ile egitim ögretim hayatina baslamayi hedefliyoruz. Kadin girisimciler Türkiye için çok önemli. Türkiye’nin gelisimi ve ekonomik anlamda ilerleme sürecinde kadin girisimcilere ihtiyaci var. Bu sebeple kadin girisimcilerin artmasi adina tüm bayilik süreçlerinde yüzde 50 destek verme karari aldik, o yüzden kadin girisimcileri hem kendi mesleklerinin olabilecegi hem kendi islerini yürütebileceklerini hem de egitim camiasina girerek, Türkiye’nin geleceginde rol oynayabilecekleri bir anaokulu sahibi olmaya davet ediyoruz. Yeter ki onlar bu sürece bas koysunlar, biz elimizden geleni yapmaya haziriz” dedi.



“Anadolu kültürüne uygun belki de en esdeger egitim modellerinden bir tanesi”

Anaçag Anaokulu olarak Eskisehir, Kocaeli, Bilecik, Erzurum ve Izmir illerinde subeleirnin oldugunu belirten Serkan Zengin söyle devam etti:

“Su anda Kocaeli, Bilecik, Eskisehir, Erzurum ve Izmir’de subelerimiz var. Talepler devam ediyor, önümüzdeki bir ay içerisinde 6 ilde daha anaokulumuz açilacak diye planliyoruz. Anaçag Anaokulu’nun en büyük özelligi içerisinde teknolojiyi hiç barindirmayan, tüm egitim modellemesini ögretmenlerin içeride kendi özveri ve emekleriyle hazirligini yaptigi ve ögrencilerini tamamen Türk örf, adet, kültür ile geleneklerine uygun olarak egitim sürecine aldiklari bir okul modeli aslinda. Yani Türkiye’nin Anadolu kültürüne uygun belki de en esdeger egitim modellerinden bir tanesi. Suanda tüm subelerimizde yaklasik 500 ögrencimiz var. Bizim hedefimiz ögrenci sayisi degildir, biliyorsunuz ki ‘Nitelik mi yoksa nicelik mi?’ sorusu her zaman egitimde önemlidir. Önemli olan bizim için okullari butik okul halinde tutabilmektir, anaokullarinin 70 ögrenciyi geçmeyecek sekilde koordine edebilmek ve yürütebilmek. Okullarimizda her sinif 10 ile 14 çocuk arasinda kapasiteye sahip.”
Kaynak: İHA