Rahatsizlanan Yolcuya Umut Olan Soför O Anlari Anlatti

Sakarya’da rahatsizlanan yolcuyu güzergah degistirerek hastaneye yetistiren belediye otobüs soförü Sezgin Nergiz, “Güzergahim Camili’ydi. Ilerlerken yolculardan birinin fenalastigini fark ettik. Yolcularin kalabaligini dagitip, cam açarak temiz hava almasini sagladik“ dedi.

Rahatsizlanan Yolcuya Umut Olan Soför O Anlari Anlatti
Sakarya Büyüksehir Belediyesi’ne ait Camili-Adapazari hattinda çalisan 22-C numarali otobüs, seyir halindeyken ayakta yolculuk yapan 60 yaslarindaki bir adam kalp rahatsizligi sebebiyle rahatsizlanarak diger yolcularin üzerine düstü. Durumu fark eden diger yolcular, rahatsizlik geçiren adamin etrafini bosaltarak müdahale alani olusturdu. Yolcular seferberlik halinde camlari açarak araca oksijen girmesini saglarken soför Nergiz ise hastaneye ulasmak için araci güzergah disina çikardi. Camili Mahallesi yönünde seyir eden otobüs, daha sonra Karaman Mahallesi istikametine girdi ve dakikalar içinde Yenikent Devlet Hastanesi’ne ulasti. Yolcularin tasidigi rahatsizlanan kisi, sedyeye tasinarak hastanede tedavi altina alindi. Otobüste yasananlar, araç kamerasi tarafindan kaydedildi. Görüntülerde vatandaslarin panik anlari, müdahale edilmeye çalisilmasi, otobüsün hastaneye gelmesi, yolcular ve otobüs soförü esliginde rahatsizlanan adamin sedyeye bindirilmesi yer aliyor.

“Yolcularin kalabaligini dagitip, cam açarak temiz hava almasini sagladik”

Sakarya Büyüksehir Belediyesi’ne ait otobüste 10 yildir soförlük yaptigini belirten Sezgin Nergiz, “Güzergahim Camili’ydi. Ilerlerken yolculardan birinin fenalastigini fark ettik. Yolcularin kalabaligini dagitip, cam açarak temiz hava almasini sagladik. Burada yolcularin anlayisli davranislarindan dolayi sorumlulugum olan hareket amirligine bilgi verip güzergahimi Yenikent Hastanesi’ne çevirdim. Hastaneye vardigimiz da saglik görevlilerin yardimlariyla beraber sedyeye aldiktan sonra güzergahima kaldigim yerden devam ettim. Biz burada can tasiyoruz, önceligimiz yolcularimizin güvenli bir sekilde yolculuk yapabilmeleridir. Diger yolcularima da anlayisli davranislarindan dolayi tesekkür ediyorum. Biz bu kurumda ilk yardim egitimleri aliyoruz. Aldigimiz egitimler, hayatimizin her aninda ihtiyaç olacak bir bilgi, hasta olan yolcumuza da acil sifalar diyorum” dedi.

Kaynak: İHA