Ortaca'da Firinlarda Gramaj Denetimi

Ortaca Belediyesi ilçe sinirlari içerisinde üretim yapan firinlarda ve zincir marketlerde zabita ekipleri tarafindan denetim gerçeklestirdi. Ramazan Ayi nedeniyle ekmek, pide firinlari, imalathaneler ve zincir marketler belediyenin zabita ekipleri tarafindan denetlendi.

Ortaca'da Firinlarda Gramaj Denetimi
Zabita ekipleri, yapilan denetimlerde fiyat tarifeleri, temizlik, hijyen kurallari, ekmek ve pidelerin gramajlarinin kontrolü ile saklama, depolama alanlarini inceledi ve gözden geçirdi. Ayrica, zincir marketlerde de ürürhlerin kullanim tarihleri, fiyat etiketleri ve güvenli gida tüketimine yönelik denetim yapildi.

Ortaca Belediye Baskani Alim Uzundemir, zabita ekipleri tarafinda gerçeklestirilen denetimlerde özellikle hijyen ve ramazan pidesinin gramajina dikkat ettiklerini belirterek, “Vatandaslarimizin Ramazan ayini huzur, saglikli ve güven i çinde idrak edebilmelerini saglamak için Zabita ekiplerimiz sürekli olarak özellikle gida üreten isletmelerde denetimlerini sürekli yapiyor. Vatandaslarimizin sagligi bizler için çok önemli. Bu anlamda belediyemiz zabita müdürlügü tarafindan periyodik olarak yapilan firin, ekmek, pide, zincir market ve üretim imalathaneleri ile depo gibi noktalarda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaslarimizin saglikli gidaya ulasabilmeleri için denetimlerimizi yapiyor, kurallara uymayan isletmelere de gerekli cezai yaptirimlari uyguluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA