Nilüfer Belediye Meclisi'nin Yeni Üyeleri Göreve Basladi

Milletvekili aday adayligi için istifa eden 5 Nilüfer Belediye Meclisi üyesinin yerine gelen isimler ilk meclis toplantisina katildi. Afet Komisyonu’nun kurulmasina karar verilen Meclis toplantisinda ayrica ihtisas komisyonlari, encümen üyeleri, divan kâtibi ve Meclis 2. Baskan Vekili de yeniden seçildi.

Nilüfer Belediye Meclisi'nin Yeni Üyeleri Göreve Basladi
Nilüfer Belediye Meclisi, Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem baskanliginda Nisan ayi olagan toplantisini gerçeklestirdi. Nilüfer Baris Meclis Salonu’ndaki toplantida gündem maddelerine geçilmeden önce konusan Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, milletvekili aday adayligi için Meclis üyeliginden istifa eden Zafer Yildiz, Vildan Özkula, Mesut Sehitoglu, Mihrimah Kocabiyik ve Canan Tarçin’a, bugüne kadar verdikleri hizmetler ve katkilar için tesekkür ederek, çiktiklari yolda basarilar diledi.

Istifa eden isimlerin yerine atanan yeni isimler de Meclis’teki yerlerini aldi. Kemal Edinç, Murat Onat, Bülent Aslanoglu, Ahmet Güngör ve Riza Göktürk, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi olarak görevlerine basladi.

Yeni Meclis üyelerine basarilar dileyen Baskan Turgay Erdem, “Yeni görevleriniz için kutluyorum. Hayirli olsun. Bu dönemin sonuna kadar birlikte götürecegimiz Meclis ortami olmasini temenni ediyorum. Vereceginiz katkilar için simdiden tesekkür ediyorum” dedi.

Belediye Meclisi’nde istifa eden isimlerin yerine divan katibi ile Meclis 2. Baskan Vekili için de seçim yapildi. Nilüfer Belediye Meclisi 2. Baskan Vekili Zekeriya Isik olurken, Divan Kâtipligine Kemal Edinç seçildi.

Nilüfer Belediyesi Meclisi’nde ihtisas komisyonlari ve encümen üyeligi için de seçim yapildi. Yapilan kapali oylama sonucunda Muhammet Aydin, Atakan Ünsal ve Atakan Çorbaci’nin Encümen Üyesi olarak görevlerine devam etmesi yönünde karar çikti. Nilüfer Belediye Meclisi’nde, yapilan açik oylama sonucu ihtisas komisyonlari da oy birligiyle su isimlerden olustu.

Imar ve Bayindirlik Komisyonu: Osman Ayradilli, Mehmet Temirtas, Mahmut Demiröz, Onur Uslu, Murat Evke.

Plan Program ve Bütçe Komisyonu: Dilber Dereli, Serkan Çaliskan, Tugçe Savas, Osman Uçar, Ömer Faruk Altunal.

Hukuk Komisyonu: Mustafa Senyurt, Sabri Özlem, Osman Günay, Nese Özçelik, Senol Keles.

Saglik ve Spor Komisyonu: Adil Kayaoglu, Sabri Özlem, Muhammet Aydin, Serkan Çaliskan, Gökhan Dinçer.

Egitim Bilim ve Teknoloji Komisyonu: Rasih Konca, Feridun Uyruk, Kemal Edinç, Ali Ekber Kartum, Riza Göktürk.

Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu: Murat Yildirim, Tugçe Savas, Onur Uslu, Adil Kayaoglu, Orhan Çiçek.

Katilimcilik ve Esitlik Komisyonu: Sabri Özlem, Kemal Edinç, Mahmut Demiröz, Zekeriya Isik, Necmi Bayram.

Çevre Tarim ve Gida Komisyonu: Rasih Konca, Atakan Ünsal, Osman Günay, Onur Uslu, Ilyas Kara.

Ticaret ve Sanayi Komisyonu: Murat Yildirim, Zekeriya Isik, Feridun Uyruk, Adil Kayaoglu, Kadri Çiftçi.

Gençlik Komisyonu: Tugçe Savas, Onur Uslu, Serkan Çaliskan, Murat Onat, Arif Kurt.

Aile Kadin ve Çocuk Komisyonu: Bülent Aslanoglu, Tugçe Savas, Osman Uçar, Feridun Uyruk, Ahmet Güngör.

Nilüfer Belediye Meclisi’nde, Afet Komisyonu kurulmasi talebi de, yapilan degerlendirme sonucu oy birligiyle kabul edildi. Afet Komisyonu’nun üyeleri, Nilüfer Belediye Meclisi’nin 10 Nisan Pazartesi günü gerçeklestirilecek ikinci oturumunda belirlenecek
Kaynak: İHA