Neden Fotograf Çekiyoruz?

DÜZCE – Düzce Fotograf Gönüllüleri Dernegi Baskani Özel Çelik, ilk fotografn 8 saat sürede çekildigini söyledi.

Neden Fotograf Çekiyoruz?
Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tasarim Bölümü Moda Tasarim Programi tarafindan düzenlenen “Neden Fotograf Çekiyoruz?” baslikli etkinlikte Düzce Fotograf Gönüllüleri Dernegi Baskani Özel Çelik, katilimcilari bilgilendirdi.

Çevrim içi olarak düzenlenen ve Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dr. Ögr. Üyesi Filiz Dursun’un yönettigi programda; fotografi, bir anin durdurulmasi seklinde tanimlayan Özel Çelik, fotograf çekerken dikkat edilmesi gerekenleri paylasti. Ilk fotografin 8 saat sürede çekildigini hatirlatan Çelik, ilerleyen teknoloji sayesinde saniyenin 4 bine biri süresinde bile çok net ve kaliteli fotograflar çekilmeye baslandigini dile getirdi.

Fotografçilikta; diyafram, enstantane ve iso gibi kavramlarin kullanim ayarlarini da anlatan Çelik, fotografin ilk zamanlarda zengin ve elit aristokratik gruplarin kendi portrelerini çektirdiklerini ve sanatsal amaçli kullandiklarini, daha sonra savaslarinda baslamasi ile savaslarda kullanilmaya baslandigini ve böylelikle fotografçiligin hem habercilik hem de belge niteligi tasimaya basladigini söyledi.



Katilimcilardan gelen sorulari da yanitlayan Düzce Fotograf Gönüllüleri Dernegi Baskani Özel Çelik, kendisine bu firsati verenlere tesekkür ederek sunumunu sonlandirdi.
Kaynak: İHA