Nazilli Belediyesi Afet Acil Durum Ekibi (NAFAD) Kuruluyor

Nazilli Belediyesi, depremlerin olusturdugu insani, ekonomik ve çevre ile alakali hasarin en aza indirilmesi için hazirladigi çalismalar çerçevesinde NAFAD’i hayata geçiriyor.

Nazilli Belediyesi Afet Acil Durum Ekibi (NAFAD) Kuruluyor


Nazilli Belediyesi; afet öncesi riskleri azaltma ve afet sirasinda profesyonel müdahale için Nisan ayi Belediye Meclisi’nde alinan kararla Insan Kaynaklari ve Egitim Müdürlügü bünyesinde NAFAD’i kurdu. Büyük çapli bir afetin bir daha yasanmamasi için, tipki binalarin depreme dayanikli insa edilmesi gibi sehirlerin de afete dirençli hale getirilmesi gerektiginin altini çizen Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, “Afet risklerini belirleyip yönetmemiz gerekiyor. Belediyemiz, afet öncesinde risk azaltma ve hazirlik, afet sirasinda geçici barinma ve zararlarin iyilestirilmesi için çalismalar sürdürüyor. Ayrica sehrimizde ve ülkemizde yasanacak afetlerde profesyonel müdahale edebilecek ekipler olusturuyoruz” dedi.



Afetlere hazirlik konusunda ilçe genelinde NAFAD tarafindan egitimlerin verilecegini belirten Baskan Özcan, “Mahallelerimizde afetlere müdahale konusunda gönüllü olan 18- 60 yas arasi vatandaslarimiza afet bilinci ve hazirlik, temel ilk yardim, temel arama kurtarma, temel yangin söndürme ve afet psikolojisi egitimleri verilecek. Bu kisiler, saglanacak ekipmanlar ile ilk kritik saatlerde yakinlarina, komsularina müdahale edebilecekler. Sonrasinda profesyonel ekipler geldiginde onlari dogru yönlendirip destekleyebilecekler. Okullarimizda, kamu ve özel kuruluslarda afet farkindalik egitimleri ve tatbikatlar yapilacak” diyerek NAFAD’in kurulmasinin büyük önem tasidigini bir kez daha vurguladi.

Profesyonel egitmenler, gönüllü belediye personelleri ve vatandaslardan olusacak ekip, arama kurtarma araci ve ekipmanlariyla afetlerde hizli ve etkin müdahale edebilecek.

Gönüllü olmak isteyen vatandaslar @nafadnazilli sosyal medya hesaplarindaki linkten basvurularini olusturabilecek.
Kaynak: İHA