MSKÜ'ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik Ve Girisimcilik Alaninda 1'Incilik Ödülü

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ), TEKNOFES 2242 Üniversite Ögrencileri Arastirma Proje Yarismalarinda ‘Merkeziyetsiz Tasarim ve Tedarik Sistemi: LunaJo’ projesi ile ‘Sosyal yenilik ve Girisimcilik’ alaninda Türkiye birincisi oldu.

MSKÜ'ye TEKNOFEST'te Sosyal Yenilik Ve Girisimcilik Alaninda 1'Incilik Ödülü
Danismanligini Bilgisayar Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Ögretim Üyesi Enis Karaarslan’in yaptigi projenin ekibinde MSKÜ Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögrencileri Ömer Furkan Berber, Ahmet Davut Atli ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bilgisayar Mühendisligi Bölümü ögrencisi Ibrahim Eser yer aliyor.

Projede; tasarim ve tedarik sisteminde aracilari en aza düsürmek için müsterilerin, ürünü tasarlayan ve üreten taraflarin bir araya getirilmesi hedefleniyor. Taraflarin akilli sözlesmelerle anlasma yapmalarini kolaylastirip sürecin hizlandirilmasi ve müsterilere piyasa fiyatlarinin altinda bir fiyat sunmalarinin saglanabilecegi öngörülüyor.

Girisimcilerin rekabet etmesini saglayacak bu merkeziyetsiz modelle küçük firmalarin büyümeleri ve ülke ekonomisine kazandirilmasi hedefleniyor. Proje danismani Dr. Ögretim Üyesi Enis Karaarslan, “2018 yilindan beri MSKÜ Blokzinciri Arastirma Grubu bünyesinde ögrencilerimizle birlikte blokzincir teknolojisine dair birçok çalisma ile önemli basarilara imza atmaktayiz. Çalismalarimiza MSKÜ ALM Metaverse Laboratuvarinda devam ediyoruz. Ögrencilerimizin fikri e-ticaret alaninda fark olusturmayi hedefliyor. Onlarin Üniversitemizi en iyi sekilde temsil edeceklerinden eminim” dedi.

2242 Üniversite Ögrencileri Arastirma Proje Yarismalarinda; ilk degerlendirmeleri geçen 9 kategoride toplam 115 proje degerlendirmeye alindi. Her kategoride jürilerin verdigi karar neticesinde 27 proje ödüle layik görüldü.

Derece alan projeler, çalismalarini TEKNOFEST 2023 çerçevesinde sergileyecek ve ödüllerini alacak.
Kaynak: İHA