Market Gaspçisi Yüzünü Maske Ile Kapatti Ancak Elindeki Dövmeden Yakalandi

Adana’da bir zincir marketin farkli subelerine üç kez girip kasadan para çalan süpheli, yüzünü cerrahi maske ile kapatmasina ragmen elindeki kaplan ve tüy dövmesinden yakalanip tutuklandi.

Market Gaspçisi Yüzünü Maske Ile Kapatti Ancak Elindeki Dövmeden Yakalandi
Olay, 3 hafta önce Seyhan ilçesi Sakirpasa Caddesi’ndeki bir zincir markette meydana geldi. Yüzünü cerrahi maske ve kapüson ile gizleyen U.A. (16), markette temizlik yapan çalisanlari pompali tüfekle tehdit edip kasaya yöneldi. Bu sirada panige kapilan çalisanlar ile müsteriler marketten kaçti. Süpheli kasayi yerinden sökmeye çalisti ancak basarili olamayinca kaçti. U.A., ertesi gün bu kez baska bir markete yine pompali tüfekle girip, kasiyeri tehdit etti. Süpheli, içinde 4 bin lira bulunan kasayi söktükten sonra kaçti. U.A., bir hafta önce de ayni caddedeki baska bir markete girip, kasiyeri biçakla tehdit ettikten sonra kasadaki bin lirayi alarak kayiplara karisti. Soygun anlari marketlerdeki güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi.

Pes pese meydana gelen olaylar üzerine Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Gasp Büro Amirligi ekipleri, süphelinin yakalanmasi için çalisma baslatti. Görüntüleri inceleyen ekipler, elindeki kaplan ve tüy dövmesinden yola çikarak süphelinin kimligini tespit etti. Yagma, hirsizlik ve uyusturucu kullanmak suçlarindan 28 kaydi oldugu belirlenen U.A., Sakirpasa Mahallesi’ndeki evine yapilan baskinda yakalandi. Emniyetteki ifadesinde hakkindaki suçlamalari kabul eden U.A., adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çikarilan süpheli tutuklandi.
Kaynak: İHA