Köycegiz'de Iftara Katilan Ögrencilere Dis Kirasi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde ögrencilere yönelik düzenlenen iftar yemeginde dis kirasi gelenegi yasatildi.

Köycegiz'de Iftara Katilan Ögrencilere Dis Kirasi
Diyanet Vakfi Köycegiz Subesi ile Köycegiz Ilçe Müftülügü Kur’an Kursu Ögreticileri, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu üyelerinin lise ögrencilerine yönelik düzenledigi "Iyilik Sofrasi” kapali pazar yerinde yapildi. Iftarin ögrencilerle birlikte açilmasindan sonra dua edildi. Yapilan konusmalardan sonra konuklara dis kirasi verilerek, Diyanet Isleri Baskanliginin mealli Kur’an-i Kerim’i hediye edildi.

Ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz programda yaptigi konusmada, ”Geleneksel hale getirdigimiz ögrencilere yönelik dis kirasi iftarimiza tesriflerinden dolayi basta Sayin Kaymakamimiz olmak üzere tüm misafirlerimize ve ögrencilerimize sükranlarimi sunuyorum. Dis kirasinin yaninda ayrica Kur’an ayi Ramazan’da ögrencilerimize ömür boyu yanlarindan ayirmamalari ve basucu kitabi haline getirmeleri arzusuyla Diyanet Isleri Baskanligimizin mealli Kur’an-i Kerim’ini de hediye ediyoruz. Ben tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum. Bahtlari, geleceklerinin açik olmasini temenni ediyor, tüm misafirlerimize Iyilik Soframizi sereflendirdikleri için bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.

Köycegiz Kaymakami Mustafa Maslak ile Belediye Baskani Kamil Ceylan’in konusmalarinin ardindan ögrenciler, dis kiralarini ve hediyelerini protokolün elinden aldi. Hediyelerin takdiminden sonra program sona erdi.
Kaynak: İHA