KOMEK'in Engellilere Yönelik Kurslari Ilgi Görüyor

Konya Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (KOMEK) tarafindan isitme engellilere yönelik ilk kez açilan “Sosyal Yasamda Iletisim” kursu, kursiyerlerin özgüven kazanmalarina ve kisisel gelisimlerine katki sagliyor. Isitme engelliler ve görme engelliler için açilan “El Sanatlari” kurslari da ilgi görüyor.

KOMEK'in Engellilere Yönelik Kurslari Ilgi Görüyor
KOMEK’te engelliler için açilan kurslar ilgi görüyor. Sürekli kendisini yenileyen ve günün sartlarina yönelik egitimleri hayata geçiren KOMEK, bahar döneminde engellilere yönelik açtigi birbirinden önemli kurslarla kendisini gelistirmek ve sosyal hayata katilmak isteyen engelli bireylere hizmet vermeye devam ediyor. Bu çerçevede isitme engellilerin günlük hayatlarinda ve özel hayatlarinda iletisimini gözlemleme ve kurallar dahilinde etkili iletisim kurabilmeleri adina ilk kez açilan “Sosyal Yasamda Iletisim” kursu da ilgi görüyor. Aile Danismaninin anlatimi ve isaret dili çevirisi ile destek verilen egitimde isitme engelli kursiyerler egitimler sonunda özgüven kazanarak kisisel gelisimlerine katki sagliyor.

Isitme ve görme engelliler için ’el sanatlari’ kursu

Yine isitme engelliler ve görme engelliler için açilan “El Sanatlari” kursu da KOMEK’in ilgi gören kurslari arasinda yer aliyor. Isitme engelliler için açilan el sanatlari kursunda örgü ve basit dikis branslari ile egitim verilirken; görme engelliler açilan kursta ise örgü, özel gün ve nikah sekeri hazirlama branslarinda egitim veriliyor. Kurslara katilan engelli vatandaslar, kendilerini gelistirme firsati bulduklari için mutlu olduklarini belirterek, KOMEK sayesinde eksiklerini tamamlamaya çalistiklarini söyledi.

Kaynak: İHA