Kizinin Eski Sevgilisini Öldürdügü Gerekçesiyle Yargilanan Babaya Tahliye

Ümraniye’de kizinin eski erkek arkadasini biçaklayarak öldürdügü gerekçesiyle agirlastirilmis müebbet hapis cezasiyla yargilanan baba adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Öldürülen gencin annesi, karar sonrasi sinir krizi geçirerek adliye önünde feryat etti.

Kizinin Eski Sevgilisini Öldürdügü Gerekçesiyle Yargilanan Babaya Tahliye


Ümraniye’de 19 Mart 2022 tarihinde sabah ise gitmek için evden çikan Batuhan Kurt, biçakli saldiriya ugrayarak hayatini kaybetti. Kurt’un eski kiz arkadasinin babasi Hasan Göksu olayin ardindan tutuklandi. Göksu’nun “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talebiyle yargilanmasina devam edildi.

Anadolu 16. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, tutuklu sanik Hasan Göksu cezaevinden getirilirken, Batuhan Kurt’un ailesi ve taraf avukatlari salonda hazir bulundu.

Olay günü Sinop’ta oldugunu ifade eden Hasan Göksu, “Benim ve ailemin bu üzücü olayla ilgisi yoktur. Faili olmadigim bir olaydan dolayi 10 aydir tutukluyum. Bir taksiden alinan görüntüdeki sahis bana benziyor diye dosyaya delil olarak konuluyor. Beraatimi talep ederim” dedi.



Cumhuriyet savcisi mevcut delil durumu ve kaçma süphesi nedeniyle sanigin tutuklulugun devamini talep etti. Kararini açiklayan mahkeme heyeti ise sanik Hasan Göksu’nun yurt disi çikis yasagi ve imza atma seklindeki adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edilmesine karar vererek durusmayi erteledi.

Karar sonrasi kargasa yasandi

Adli kontrol sartiyla serbest birakilma kararina tepki gösteren Kurt’un ailesi ve yakinlari, çok sayida çevik kuvvet ekibinin müdahalesiyle salondan çikartildi. Anne Mümine Kurt ise kararin ardindan sinir krizi geçirerek adliye önünde feryat etti.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Hasan Göksu hakkinda “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapsi istendi.
Kaynak: İHA