Kayseri'de Israil Terörü Lanetlendi

Kayseri Hunat Camii önünde teravih namazi sonrasi, Genç IHH öncülügünde toplanan kalabalik tarafindan Israil’in Mescidi Aksa’da yapmis oldugu baskin protesto edildi.

Kayseri'de Israil Terörü Lanetlendi
Israil’in Mescidi Aksa’ya yaptigi baskin, Kayseri’de de tarihi Hunat Camii önünde toplanan kalabalik tarafindan protesto edildi. Açilan; ‘Mescidi Aksa Onurumuzdur’ pankarti etrafinda toplanan kalabalik, sloganlarla Israil’in Mescidi Aksa’da teravih sonrasi yaptigi teröristçe baskini lanetleyip protesto ettiler. Teravih namazi camiden çikan kalabalik grup tarafindan okunan basin açiklamasinda; "Ilk kiblemiz, miracimiz, göz bebegimiz, kalbimiz, vicdanimiz, onurumuz ve kirmizi çizgimiz olan Kudüs, bu Ramazan ayinda da yine Israil’in saldirilarina maruz kalmistir" denilerek Israil’in kroniklesmis saldirilari sonucu Mescidi Aksa’yi bir Yahudi mabedine çevirmek istedigi belirtildi. Yapilan basin açiklamasinda; "Mescid-i Aksa’ya düzenlenen toplu baskinlar, orada ibadet eden Müslümanlara yapilan saldirilar, ilahi hatiranin vücut buldugu yapiya verilen zararlar, Müslümanlarin buraya girislerine konulan engeller, Mescid-i Aksa’nin altinin oyulmasiyla olusturulan tüneller, buradaki ibadetgâhlara uygulanan kapatmalar, Yahudilerin burada gerçeklestirdigi ayinler ve pervasizliklar, her türlü sosyal ve kamusal baskilamalar, Israil’in Mescid-i Aksa üzerindeki düslerinin yapi taslari olarak karsimiza çikmaktadir. Israil’in bu zorbaligina ragmen Müslümanlarin onurlu ve izzetli direnisi; Israil’i her geçen gün düslerinden uyandirarak gerçege dogru yaklastiriyor, düsler yerini kabuslara birakiyor. Bu hakikat, Israil’in gün geçtikçe daha da çirkeflesmesine, saldirganlasmasina ve zorbalasmasina yol açiyor. Ramazan ayi daha ilk günlerinde bugüne yasanan olaylarda Israil yine her zamanki zalim tavriyla Mescid-i Aksa üzerine saldiriya geçmistir. Bugün dünya üzerindeki bütün vicdan sahibi insanlar olarak yine tek ses olmali, Israil’e karsi tek yürek tavrimizi ve hakliligimizi ortaya koymaliyiz" denildi.

Israil’in yapmis oldugu teröristçe müdahaleleri protesto etmek üzere basin açiklamasi yapan grup, dua ettikten sonra dagildi.
Kaynak: İHA