Kadinlar, Depremin Izlerini Üreterek Siliyor

Elazig’da konteyner kentte açilan giyim kursuna katilan depremzede kadinlar, yikimin izlerini üreterek siliyor.

Kadinlar, Depremin Izlerini Üreterek Siliyor
Elazig Il Milli Egitim Müdürlügüne bagli Halk Egitim Merkezi Müdürlügü, depremin izlerini silmek için canla basla çalisiyor. KYK yurtlarinda ve geçici barinma merkezlerinde çalismalar yürüten müdürlük, depremzede vatandaslarin sosyallesmesi ve meslek ögrenmesi için çesitli kurslar açiyor. Bu çerçevede Kirklar Mahallesi’nde bulunan konteyner kentte açilan giyim kursu kadinlar tarafindan büyük ilgi gördü. Kurslara katilan kadinlar bir yandan meslek ögrenirken diger yandan da depremin olusturdugu psikolojiden uzaklasarak sosyallesiyor.

’’Güzel vakit geçirmek için çabaliyoruz’’

Depremzede vatandaslar için kalici olarak tedbirler aldiklarini belirten Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, “Bizler de depremzede vatandaslarimizin kaldigi KYK yurtlarinda ve konteyner kentlerde çalismalara basladik. Kirklar Mahallesi konteyner kentte de depremzede vatandaslar ikamet ediyor. Elazig’da depremden etkilenen 11. il olarak afet bölgesi ilan edilmisti. Evlerini kaybeden vatandaslarimizi burada yasiyor. Biz de burada giyim kursu açarak vatandaslarimizin bu süre zarfinda olabilecek dikim ihtiyaçlarini karsilamak, meslek ögretmen ve sosyallesmelerine katki saglamak istedik. Bu kurslari açtik. Okul öncesiyle ilgili bir kurs açacagiz, bunun da planlamasini yaptik. Diger ihtiyaçlara yönelik kurs çalismalarimiz sürecek. Burada depremden sonra pisko-sosyal olarak yanlarinda oldugumuzu göstermek üzere kurs açtik. Hem sosyallesme hem de terapi amaci sagliyor" dedi.

Usta ögretici Dilek Demir de ’’Burada kursiyerler depremzede. Vakitlerini geçirmek için geliyorlar. Kafalari dagiliyor. Güzel vakit geçirmek için çabaliyoruz. Bayagi sikintili dönemlerden geçildi” diye konustu.



"Kafamizi dagitiyor, depremi unutuyoruz"

Devlete tesekkür eden Depremzede Halide Tas, "Bize her türlü ortam saglaniyor. Bizler burada üreterek kafamizi dagitiyor, depremi unutuyoruz. Sonuçta giden evlerimiz ve esyalarimiz oldu. Maddi ve manevi bir çöküntüye neden oldu. Böyle kurslar kafamizi dagitmamizi sagliyor. En azindan düsünmüyoruz, oyalaniyoruz. Ürettiklerimizi maddi olarak da satarsak daha iyi üretiriz. Ayni zamanda is ögreniyoruz. Dikis ve örgü ögreniyoruz. Dagarcigimizi genisletiyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA