Geçen Sene Yürüyerek Geçilen Kizilirmak Bu Sene Costu

Sivas Gemerek ilçesinde geçtigimiz sene yürüyerek geçmenin mümkün oldugu Kizilirmak bu yil adeta costu.

Geçen Sene Yürüyerek Geçilen Kizilirmak Bu Sene Costu
Türkiye’nin en uzun irmagi olarak bilinen Kizilirmak’in geçtigimiz yil yasanan kuraklik ve yanlis sulama nedeniyle su seviyesi oldukça düsmüs irmak adeta kuruma noktasina gelmisti. Bu yil yagislar ve karlarin erimesiyle Kizilirmak’in su seviyesi gözle görülür derecede artti.

Sivas’in Gemerek ilçesi bölümünde geçtigimiz yil yürüyerek karsidan karsiya geçilmesi mümkün olan Kizilirmak’ta bu yil sularin artmasiyla adeta karsidan karsiya yaya olarak geçmek imkansiz hale geldi. Irmagin geçen yil çekilen görüntüsü ile bu yil ayni noktadan çekilen görüntüsü su seviyesindeki artisi gözler önüne serdi.

“Su seviyesi gözle görülür derecede artti”

Ilçe sakinlerinden Orhan Keskin, geçtigimiz yil yürüyerek irmagin karsisina geçtigini hatirlatarak “ Geçen sene ayagimiz islanmadan karsidan karsiya geçtigimiz ayni bölgede bu yil yagislarin fazla olmasindan dolayi karsidan karsiya geçmek imkansiz hale geldi. Su seviyesi artti. Bu sene çiftçinin yüzü gülecek. Böyle giderse su sikintimiz olmayacak. yanlis sulama yapilirsa da su sikintisi çekilmeyecek. Su seviyesi gözle görülür derecede artti” dedi.

Kaynak: İHA