Eski Italya Basbakani Berlusconi'nin Lösemiye Yakalandigi Iddiasi

Eski Italya Basbakani ve iktidar ortagi Forza Italia Partisi’nin lideri Silvio Berlusconi’ye lösemi teshisi konuldugu iddia edildi.

Eski Italya Basbakani Berlusconi'nin Lösemiye Yakalandigi Iddiasi
Italyan medyasi, Milano’daki San Raffaele Hastanesinde yogun bakimda olan eski Italya Basbakani Silvio Berlusconi’nin lösemiye yakalandigini iddia etti. Italya’nin önde gelen Corriere della Sera gazetesi, adini açiklamadigi bir kaynaga dayandirdigi haberinde 86 yasindaki Berlusconi’ye lösemi teshisi konuldugunu aktardi.

Berlusconi’nin Sözcüsü Paolo Emilio Russo ise haberi yalanlamazken, saglik durumu hakkinda bilgisi verme yetkisi olmadigini belirtti.

Disisleri Bakani ve Basbakan Yardimcisi Antonio Tajani yaptigi açiklamada, "Bu sabah Profesör Zangrillo (Berlusconi’nin özel doktoru) ile konustum ve bana Berlusconi’nin sakin bir gece geçirdigini, durumunun stabil oldugunu söyledi" ifadelerini kullandi.

Belusconi’nin saglik durumuna iliskin açiklama yapma yetkisinin yalnizca özel doktoru Alberto Zangrillo’da oldugu belirtildi.

Dün hastaneye kaldirilmisti

Eski Italya Basbakani Silvio Berlusconi, dün solunum sikintisi nedeniyle hastaneye kaldirilmis, kalp-damar ünitesinde yogun bakima alinmisti.

Italya’da 4 dönem basbakanlik yapan Berlusconi, 2016 yilinda kalp ameliyati geçirirken, prostat kanserini yenmisti. 2020’de korona virüse yakalanan ve son yillarda sik sik hastaneye kaldirilan Berlusconi, son olarak 27 Mart’ta kontrol amaciyla San Raffaele Hastanesine yatirilmis, 30 Mart’ta taburcu edilmisti.

Berlusconi en son 2008-2011 yillari arasinda basbakanlik yapmisti.
Kaynak: İHA