Erzincan'da Etkili Olan Yagislar Çiftçiye Umut Oldu

Erzincan’da kuraklik endisesi yasayan çiftçilerin yüzü son yagislarla gülmeye basladi.

Erzincan'da Etkili Olan Yagislar Çiftçiye Umut Oldu
Çaglayan Beldesinde çiftçiler kuraklik endisesi yasarken, son yagislarla birlikte ekim isine daha çok agirlik verildi.

Çiftçi Muharrem Dogan, nisan yagmurlariyla birlikte rekolteyi yükseltebileceklerini ifade etti.

Bu yil kis mevsiminin bölgede sicak ve yagissiz geçtigini belirten Dogan, “Bu yil kis geçen yillara göre daha sicak ve yagissiz geçti. Bir iki hafta hariç eski o dondurucu soguklari göremedik. Birçok çiftçi aralik ve ocak ayinda baharlik arpa ve bugday tohumunu ekti. Simdi yonca ekiyorum. Nisan yagmurlarinin yagmasini bekliyoruz. Çok sükür mart ayinda bölgede yagislar iyi gitti. Ekilen tüm ekinlerin çimlemesi su siralar çok iyi durumdadir” dedi.

Tam da üst gübre atim döneminde yeterli derecede yagis geldigini kaydeden Dogan, “Biz ümidimizi hiçbir zaman kesmiyoruz. Nisan ayinda da ayni yagisi bekliyoruz. Hem sulu hem de kuru alanda çiftçimizin yüzü güler, mahsulü artar ve bölgemizde altinci aydan sonra hasat baslar. Türkiye’nin her yerine buradaki kaliteli bugdayi, arpayi, ayçiçegini gönderecegiz. Allah, bize nisan ayinda istedigimiz yagisi verdi. Ümidimizi hiçbir zaman kesmiyoruz. Nisan yagmurlari böyle devam ederse insallah bölgedeki hasadimiz kurtulur” diye konustu.

Özellikle nisan yagmurlarini beklediklerini ifade eden çiftçi Hasan Kop ise “Simdiki yagislar normal. Su anki gibi devam ederse, rekolte yüksek olur. Bugday ve arpanin can damari olan yagmur yagmasa kurak arazilerdeki ekinler heba olur. Allah’a sükürler olsun su an öyle bir sorunumuz yok. Allah, nisanin sonuna kadar da bize yardim ederse insallah verimimizi alacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA