Egitim Bir Sen'den Israil'e Mescid-I Aksa Tepkisi

Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, Israil’in Mescid-i Aksa’da Müslümanlara yönelik saldirisini kinadi. Miran, "Bu fütursuzluga, basta bölge ülke ve halklari olmak üzere, bütün Islam dünyasi ve dünya kamuoyu ’dur’ demelidir" dedi.

Egitim Bir Sen'den Israil'e Mescid-I Aksa Tepkisi
Siyonist Israil’in Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’yi ahlaksizca, saygisizca, zorla, illegal sekilde isgal ederek Müslümanlara siddet uyguladigini belirten Egitim Bir Sen Antalya Sube Baskani Eyüp Bülent Miran, "Israil güçleri mescide siginan Müslümanlari siddet kullanarak darbetmis, ardindan gece baslayip sabaha kadar süren saldirida, insan haklarini, hukuku hiçe sayarak yasli, kadin, çocuk 500’den fazla Müslümani gözaltina almistir. Egitim-Bir-Sen olarak, isgal edilmis Filistin topraklarinda kadin ve çocuklari öldürerek var olmaya çalisan terör devleti Israil’i kiniyor, lanetliyoruz" diye konustu.



"Siyonist Israil’i lanetliyoruz"

Baskan Miran, "Her Ramazan ayinda bir bahane ile Mescid-i Aksa’da Müslümanlara saldirmayi âdet hâline getiren terörist devlet Israil yine yaniltmadi. Saldirgan tavirlarini sürdüren, ibadethanede Müslümanlara zulmeden Siyonist Israil’i lanetliyor; Israil terörüne karsi vicdanli insanlari, tüm Müslümanlari ses yükseltmeye davet ediyoruz. Israil güçleri, ahlaksizca, saygisizca, zorla, illegal olarak tekrar Mescid-i Aksa’yi isgal etmis, mescide siginan Müslümanlari siddet kullanarak darbetmis, ardindan gece baslayip sabaha kadar süren saldirida, insan haklarini, hukuku hiçe sayarak yasli, kadin, çocuk 500’den fazla Müslüman’i gözaltina almistir" seklinde konustu.



"Asagilik, kaba, barbarca saldiri"

Israil’in zulmüne karsi dünya ülkelerinin sessiz kalmamasi gerektigini belirten Baskan Eyüp Bülent Miran, sözlerini söyle sürdürdü: "Baskinda silahlar kullanilmis, yanginlar çikmis, yarali insanlarin ambulansa ve hastaneye gitmeleri bile engellenmistir. Bu, bütün Müslümanlara, insan onuruna, insan haklarina yapilmis asagilik, kaba, barbarca bir saldiridir. Kendi içindeki etik ve politik sikismaya bir çikis yolu ararken kitlesel gösterilerle iç savas esigine gelen Israil, Mescid-i Aksa’ya saldirarak dikkatleri Filistinliler ve Müslümanlar üzerinden disariya, baska noktalara kaydirma oyunuyla zaman ve imkân kazanmak istemektedir. Dayanmanin son sinirinda Müslümanlarin, anlayisin son sinirinda insanligin tahammülü kalmamistir. Israil, bütün kabaligi, pervasizligi ile sabrin tüm sinirlarini zorlamaktadir. Bu fütursuzluga, basta bölge ülke ve halklari olmak üzere, bütün Islam dünyasi ve dünya kamuoyu ’dur’ demelidir. Egitim Bir-Sen olarak, isgal edilmis Filistin topraklarinda kadin ve çocuklari öldürerek var olmaya çalisan terör devleti Israil’i kiniyor, lanetliyoruz."
Kaynak: İHA