Dicle Elektrik, Acil Durum Yönetimi Çalistayi Düzenledi

Dicle Elektrik, afetlere karsi daha hazirlikli olmak amaciyla Diyarbakir’da bulunan genel merkezinde Acil Durum Yönetimi Çalistayi düzenledi.

Dicle Elektrik, Acil Durum Yönetimi Çalistayi Düzenledi
Güneydogu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakir, Sanliurfa, Mardin, Batman, Sirnak ve Siirt illerine dagitim hizmeti veren Dicle Elektrik, afetlere karsi daha hazirlikli olmak amaciyla Acil Durum Yönetimi çalistayi düzenledi.

Son olarak ülkede yasanan Kahramanmaras merkezli deprem felaketinin ardindan hizlica acil durum planini devreye alan ve bölgeye önemli destekler saglayan sirketin düzenledigi çalistayda, afetlerde alinacak tedbirler gözden geçirildi.

Dicle Elektrik’in Diyarbakir’daki genel merkezinde düzenlenen çalistaya Dicle Elektrik Genel Müdürü Yasar Arvas, genel müdür yardimcilari, birim müdürleri ve bazi il müdürleri katildi.

Moderatörlügünü Genel Müdür Yardimcisi Nedim Tüzün’ün yaptigi çalistayda, öncelikle acil durumda görev alacak yürütme kurulu belirlendi. Afet ve acil durumlar için Dicle Elektrik yönergesinin olusturulmasi kararlastirildi.

Son yasanan depremde edinilen tecrübeler isiginda gerçeklesen çalistayda; afet ve acil durumlarda kullanilabilecek mobil kriz koordinasyon merkezinden mobil yatakhaneye, insansiz hava aracindan hazirda tutulacak malzemelere varincaya kadar alinabilecek tüm tedbirler gözden geçirildi. Alinacak aksiyonlar konusunda bir dizi kararlar alindi.

Acil Durum Yönetimi çalistayinda alinmasinin yararli olacagi belirlenen bazi tedbirler ise söyle; afet ve acil durumlarda kullanilabilecek özel telsiz, mobil röle, mobil baz istasyonu, uydu telefonu gibi haberlesme sistemlerinin olusturulmasi, afet ve acil durumlarda kullanilabilecek yeterli sayi ve güçte jeneratör bulundurulmasi. Seyyar panolarin yapilmasi. Kriz durumlarinda ilgili dagitim sirketlerinin CBS (Cografi Bilgi Sistemi) altyapisinin ulasilabilir olmasi. Tüm isletmelerde acil durumlar için alternatif besleme senaryolarin hazirlanmasi. Bilisim alt yapilarinin yedeklemesi. Solar teknoloji ile aydinlatma sisteminin genisletilmesi. Trafo binalarinin deprem etütlerinin yapilmasi kararlastirildigi bildirildi.

Kaynak: İHA