Denizli Büyüksehirden Pembe Çizmelere Destek

Kirsalda üretimi artirarak çiftçinin daha çok kalkinmasina katki saglamak amaciyla tarim ve hayvancilikta 50’yi askin proje hayata geçiren Denizli Büyüksehir Belediyesi, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin kapanis toplantisina katildigi “Pembe Çizmeler” projesine de destek verdi. Kadin üreticilerin çok kiymetli oldugunu vurgulayan Baskan Zolan, "Kadinlar bizim bas tacimiz” dedi.

Denizli Büyüksehirden Pembe Çizmelere Destek


Belediyecilik hizmetlerinin yani sira kirsal kalkinmaya da büyük önem veren Denizli Büyüksehir Belediyesi, büyüksehir statüsü kazanmasiyla birlikte kirsal alanda yasayan vatandaslarin desteklenmesi, tarim ve hayvancilikta yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amaciyla 50’yi askin destek projesi hayata geçirdi. Denizli Büyüksehir Belediyesi, bu çerçevede Tarim ve Orman Denizli Il Müdürlügü isbirliginde hayata geçirilen projelerden biri olan “Pembe Çizmeler” projesine de destek verdi. Kapanis toplantisi geçtigimiz gün Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci’nin katilimiyla yapilan Pembe Çizmeler projesi ile Denizli’de süt üretiminin kaliteli ve verimli bir sekilde artmasi amaciyla 428 mahallede 7 bin 552 kadin üreticiye uygulamali çig süt ve isletme hijyeni ile bakim ve yem rasyonu konularinda egitim verildigi açiklandi.

Bakan Kirisçi’den Büyüksehir tarim desteklerine övgü

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Denizli Büyüksehir Belediyesinin tarim ve hayvanciliga verdigi desteklerden övgüyle bahsetti. Cennetin analarin ayaklarinin altinda olduguna inanan bir anlayistan geldiklerini hatirlatarak, Pembe Çizmeler projesinin kapanis toplantisina pembe fular ve çizmeleriyle katilan kadinlarin büyük bir saygiyi hak ettigini söyleyen Bakan Kirisçi, egitimin öneminden bahsetti. Egitimin yaninda sütün en üst düzeyde alinabilmesi için yem rasyonunun da çok önemli oldugunu vurgulayan Bakan Kirisçi, “Bu iki konu bu projede birlestirilmis ve basariyla yürütülmüs, siz degerli kardeslerimizin her birine sütte hijyen ve yemde rasyon hazirlama islemleri ögretilmistir. Bakanlik olarak bir mottomuz var, bir sloganimiz var, ’sen üret yeter’ diyoruz" diye konustu.



Baskan Zolan: "Çocuklugum tarimla, toprakla geçti”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan ise, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisçi’nin her zaman üreticilerin yaninda oldugunu ifade ederek, basta Denizli’ye, üreticilere verdikleri desteklerden dolayi tesekkür etti. Kendisinin de köyde dünyaya geldigini ve çocuklugunda özellikle tarimla iç içe oldugunu anlatan Baskan Zolan, "Sizleri görünce çocuklugum aklima geldi. Ben köyde dogan biriyim. Çocuklugum tarimla, toprakla geçti. Tütün kirar, nohut yolar, çayirda hayvan güderdik. Rahmetli anacagim, sabah erkenden kalkar önce ekmek yapar, sonra ahirda hayvan bakardi. Sonra tarlaya gider çalisir, bizlerle ilgilenirdi" diye konustu.

Kadinlarin üretime her zaman en üst seviyede destek verdigini vurgulayan Baskan Zolan, projeye katilim gösteren kadin üreticilere tesekkür etti.

“Çalisiyoruz, emek veriyoruz, gayret ediyoruz”

Baskan Zolan, sözlerine söyle devam etti: "Kadinlar bizim bas tacimiz. Sizler için ne yapsak azdir. Insallah birlikte el ele, kol kola hem sehrimizi, hem ülkemizi daha ileriye, daha güzele götürmek için böyle güzel projeler yapmayi Allah’im nasip etsin. Basta projeye destek veren Bakanimiza, Il Müdürümüze, emek veren tüm çalisma arkadaslarimiza, katilim saglayan siz degerli hanimefendilere çok tesekkür ediyorum" diye konustu.

Proje ile Denizli’nin süt üretiminde daha kaliteli ve verimli bir üretime sahip olmasi amaciyla egitimler verildigini ifade eden Baskan Zolan, "Bu egitimler çok kiymetliydi, o yüzden biz de bu isin içinde olmayi arzu ettik. Çalisiyoruz, emek veriyoruz, gayret ediyoruz. Üretimimizin kiymetli olmasi için içerisinde bilginin olmasi gerekiyor. Birlik ve beraberligimiz daim olsun, üretimimiz güçlü olsun”
Kaynak: İHA