Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kendi Öz Imkânlariyla Kentsel Dönüsüm Yapan Belediyeyiz'

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Ramazan Ayi boyunca her aksam farkli mahallelerde vatandaslarla bir araya geliyor. Son olarak Seyrani Mahallesi’nde vatandaslarla bir araya gelen Baskan Çolakbayrakdar, Türkiye’de kendi öz imkânlariyla kentsel dönüsüm yapan sayili belediye olduklarini söyledi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kendi Öz Imkânlariyla Kentsel Dönüsüm Yapan Belediyeyiz'
Farkli günlerde Gaziosman, Seyrani ve Erkilet Ertugrulgazi Mahallesi’nde bölge sakinleriyle bulusan Baskan Çolakbayrakdar, onlarla birlikte çay içip, sohbet etti. Özellikle çocuklarin yogun sevgisiyle karsilasan Baskan Çolakbayrakdar, onlara çesitli hediyeler verdi. Vatandaslarin ilgisinden mutluluk duyduklarini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, “Bizleri güler yüzleriyle karsilayan mahalle sakinleri ve esnaflarimizin beklentisini karsilayarak, halkimiza daha kaliteli hizmeti sunmak için elimizden geldigince çalisiyoruz” diye konustu.

“Seyrani’yi ilmek ilmek dokuduk”

Seyrani Mahallesi ziyaretinde çocuklarin hali saha ve tesis talebini yerine getireceklerini belirten Baskan Çolakbayrakdar, “2015 yilinda Seyrani Mahallesi’ni ziyaretim sirasinda kentsel dönüsümü anlattigimda vatandaslarimizin bir kismi o gün için farkli bakti ama 2016 yilinda burada ilk temeli attik ve arkasindan konutlar yapilmaya baslandi. Bu bölge için çok emek verdik. Simdi dönüsümün yarisini tamamlamis olduk. Tabiri caizse ilmek ilmek, dokuya dokuya bugünlere geldik. 8 yildir Seyrani’yi ilmek ilmek isliyoruz. Kentsel dönüsüm kolay bir is degil. Türkiye’de kendi imkânlariyla kendi kaynaklariyla ve kendi ekibiyle bu kadar büyük alanda kentsel dönüsüm yapan sayili belediyeyiz. Seyrani ise en büyük projelerimizden bir tanesidir. Burada isin daha hizli yürümesi için mülkiyetin çözülmesi gerekiyor. Mülkiyet çözümlendi, Bekir Yildiz Bulvari’ni açtik ve okul yapildi. Allah nasip ederse mülkiyet çözümlenirse pazar yerini de yapacagiz ve bölgeye bir sosyal tesisi de kazandiracagiz. 40 yildir bölgenin bekledigi Nato Caddesi’nden Mustafa Kemal Pasa Bulvari’ndaki iç yolu yaptik. 40 yillik sorunu çözmüssek geriye kalan isleri de Allah’in izniyle çözeriz. Buraya park ve yol yapalim diye sürekli gelip gittik ve sonunda iki büyük parki da bölgemize yapiyoruz. Genç, yasli, kadin, erkek olmak üzere 7’den 70’e tüm hemsehrilerimin sosyal ihtiyaçlarinin karsilanabildigi huzur içerisinde mutlu mesut yasayabilecekleri, kendilerini ayricalikli hissedebilecekleri Kocasinan’i kurmak için çalisiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi tarafindan ‘Ikram Çesmesi’ ve ‘Ikram Lokmasi’ uygulamasiyla her gün bir camide teravih namazindan sonra vatandaslara salep ve tatli ikraminda bulunuyor.
Kaynak: İHA