Baskan Aras, Belediye Faaliyetlerini Anlatti

Bodrum Belediyesi’nin 2023 Yili Nisan Ayi Olagan Meclis Toplantisi Belediye Baskani Ahmet Aras baskanliginda gerçeklesti. Seffaf belediyecilik anlayisiyla sosyal medya hesaplarindan canli yayinlanan meclis toplantilarinin bu ayki toplantisinda Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin talebi oy birligi ile kabul edildi.

Baskan Aras, Belediye Faaliyetlerini Anlatti


Konacik Mahallesi’nde bulunan Bodrum Belediyesi Herodot Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesen toplantinin açilis konusmasinda Baskan Ahmet Aras, depremin ilk gününden bugüne kadar yapilan yardimlardan bahsederek tüm gönüllülere ve Bodrumlulara destekleri dolayisiyla tesekkür etti.

Iftar programlarindan da söz eden Baskan Aras, bu yilki katilimlarin çok yüksek oldugunu belirtirken programlari düzenleyen belediye ekiplerine de tesekkür ederek vatandaslarin katilimi dolayisiyla duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Meclis toplantisinda 2019-2023 yillari arasinda gerçeklestirilen 4 yillik belediye faaliyetlerinin de sunumu yapilirken Baskan Ahmet Aras, yapilacak olan projelere de degindi.

Mazeretlerin oylanmasinin ardindan ise geçen toplanti tutanaklarinda maddi hata yapilip yapilmadigi görüsüldü. Ayrica gündeme getirilen ek önergeler de oylamaya sunuldu.

Çocuk meclisi söz aldi

Bodrum Belediyesi destekleriyle kurulan Bodrum Kent Konseyi Çocuk Meclisi, toplantida söz alarak talep, istek ve önerilerini meclise sundu.

Çocuk Meclisi Genel Sekreteri Mir Evren Demir ile Çocuk Baskani adina Armin Bozkurt’un söz aldigi toplantida bir parka isim verilmesi konusu ile ilgili fikirler paylasildi.

Mir Evren Demir, Bodrum ile ilgili duygularini paylasirken dogasi bozulmamis bir Bodrum istediklerini ve Bodrum tepelerine ve yesil alanlarina fazla insaat yapilmamasini talep ettiklerini söyledi.



Armin Bozkurt ise çocuk sever kisiligiyle taninan Saynur Gelendost’un yaptiklari ile ilgili bilgiler verirken Çirkan Mahallesi Kuyu Sokak, 5820 Sokak ve Sehit Sezgin Keçeci Sokak kesisiminde bulunan parka Çevreci Saynur Gelendost’un adinin verilmesi kararini aldiklarini söyledi.



Çocuklarin talebi meclis tarafindan oy birligiyle kabul edildi. Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ise Saynur Gelendost’un özgeçmisi ile fotografini parkta bulundurmasi ile ilgili Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne talimat verdi.

Hayvansever Zeynep’in talebi kabul edildi

Hayvanseverler tarafindan gönderilen önergede ilçenin meskûn mahallelerinde sürücülerin araçlarini hizli kullanmasi sebebiyle meydana gelen ve evcil hayvanlarin zarar görmesiyle sonuçlanan kazalari önlemek adina ilgili meskûn mahal yollara “Evcil hayvan çikabilir” levhasi konulmasi, konu ile ilgili düzenlemelerin yapilmasi teklifi görüsüldü.

Lise son sinif ögrencisi Zeynep Doga Kamber, konu ile ilgili görüslerini bildirirken Bitez yasayanlarindan oldugunu ve birçok olaya taniklik ettigini iletti. Hayvan çikabilir levhasini ve kasis istediklerini söyleyerek çok etkilendigi olaylardan örnekler verdi. Baskan Aras ve meclisin dikkatle dinledigi gencin önerileri için Baskan Aras, gerekeni yapacaklarini belirtti.

Konu, talep üzerine ve detayli incelenmesi adina Hayvan Haklari Komisyonuna havale edildi.
Kaynak: İHA