Baklavacilarin Ramazan Yogunlugu Basladi

Gaziantep’te Ramazan ayinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan baklavada yasanan talep artisi nedeniyle yogun mesai basladi. Siparislere yetismeye çalisan baklavacilar yogun mesai yaparken, bayrama birkaç gün kala bu yogunlugu 2-3 katina çikmasi bekleniyor.

Baklavacilarin Ramazan Yogunlugu Basladi
AB tarafindan tescil edilen ilk Türk ürünü olan baklavanin baskenti Gaziantep’teki baklavacilar, Ramazan ayinda artan siparislere yetistirmek için yogun mesai harciyor. Gastronomi kenti Gaziantep’te yogun mesai yapan baklavacilar, iftar sofralarinin vazgeçilmez lezzetini sofralara ulastirmak için gayret ederken, isletmeler de bayrama bir kaç gün kala yogunlugun 2-3 katina çikmasini beklediklerini söyledi.

Hamido Baklava Isletme Müdürü Behzat Bozkurt, Gaziantep baklavasini dünyaya ulastirdiklarini söyledi.



"Ramazan ayinda normal zamana göre yogunlugumuz daha çok artiyor"

Ramazan ayi baslarindan itibaren yasanan talep artisi nedeniyle yogun mesai yaptiklarini söyleyen Hamido Baklava Isletme Müdürü Behzat Bozkurt, "Ramazan ayina girmemiz sebebiyle normal zamana göre yogunlugumuz biraz artti. Özellikle Ramazan Bayrami’na 2-3 gün kala bu yogunlugumuzun da 3-4 katina çikmasini bekliyoruz" dedi.



"Gaziantep baklavasini dünyaya ulastiriyoruz"

Gaziantep’te Türkiye’nin her noktasi ile dünyanin pek çok noktasina baklava gönderdiklerini ifade eden Behzat Bozkurt, "Gaziantep’te ürettigimiz baklavalari Türkiye’nin hemen hemen her yerine, dünyanin ise pek çok noktasina gönderiyoruz. Özellikle Almanya, Ingiltere, Singapur, Hong Kong ve ABD gibi pek çok ülkeye baklava ihraç ediyoruz. Yani Gaziantep baklavasini dünyaya ulastiriyoruz" ifadelerini kullandi.

"Iyi baklavayi ucuza imal etmek mümkün degil"

Son günlerde spekülasyon haline gelen baklava fiyatlari ile ilgili de açiklama yapan Bozkurt, "Klasik fistikli baklavanin kilosu 370 lira. Zaten iyi baklavayi da fiyatindan anlayabiliriz. Bu dönemde iyi mali ucuza imal etmek mümkün degil. Baklava fiyatlari ekonomik sartlardan dolayi çok yüksek. Isçilik maliyetleri ve ham maddeye gelen zamlar dogal olarak baklavaya da zam olarak yansiyor. Biz de mümkün oldugunca bu zammi en asgari tutarda tutmaya çalisiyoruz" seklinde konustu.



"Bayram siparisleri simdiden gelmeye basladi"

Ramazan ayinin ortalarinda olmalarina ragmen su andan itibaren bayram siparisleri almaya basladiklarini da aktaran Bozkurt, "Su andan itibaren bayram siparisleri gelmeye basladi.

Türkiye’nin birçok ilinden siparisler geliyor. Yurt disindan gelen siparisleri imalattan geçirerek yetismeye çalisiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA