ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Kadinlar Is Dünyamizin Parlayan Yildizi'

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, kadinlarin is hayatinda daha fazla yer almasinin ülke ekonomisinin gelisim hizini artirdigini belirterek, “Kadinlar üretimden ticarete her alanda daha fazla rol aldikça ülkece gelisimimiz daha da hizlanacaktir. Kadinlar is dünyamizin parlayan yildizlari” dedi.

ATO Baskani Baran Açiklamasi 'Kadinlar Is Dünyamizin Parlayan Yildizi'
ATO Baskani Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odasi (ASO) koordinatörlügünde faaliyetlerini yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Ankara Il Kadin Girisimciler Kurulu’nun 2023 yili 1. Olagan Kurul Toplantisi’na katildi.

Baran, ASO Zafer Çaglayan Meclis Salonu’nda gerçeklesen toplantinin açilisinda yaptigi konusmada, kadinlarin istihdamdaki oraninin yüzde 30’lar düzeyinde oldugunu, yani her 10 kadindan sadece 3’ünün çalisma hayatinda yer aldigini, söz konusu girisimcilik oldugunda bu oranin yüzde 15’leri geçmedigini söyledi.

Kadinlarin hayatin her alaninda büyük bir beceriyle var oldugunun altini çizen Baran, kadinlarin is yasaminda daha çok yer almasinin ülkelerin ekonomik gelismisligini artiran unsurlardan biri oldugunu kaydetti.

Kadin girisimci sayisinin artirilmasi gerektigini kaydeden Baran, Ankara Ticaret Odasi olarak bu konuda çalismalar yürüttüklerini söyledi.

Baran, “Yaptigimiz çalismalarin kadin girisimci sayisinin artmasi, ülke ekonomisi, ülke girisimciligi, ülkedeki istihdamin çok daha yukarilara tasinmasiyla ilgili güzel neticeler getireceginden süphemiz yok. Islerimizi kadinlara teslim ettigimizde o isin arkasindan dönüp bakmiyoruz. Kadinlar üretimden ticarete her alanda daha fazla rol aldikça ülkece gelisimimiz daha da hizlanacaktir. Kadinlar is dünyamizin parlayan yildizlari” diye konustu.

Baran, kadinlarin sivil toplum ve meslek kuruluslarinin yönetim kademelerinde de daha çok yer almasi gerektigini savunduklarini ve bu yaklasim sonucunda Ankara Ticaret Odasi seçimlerinde kadin organ üyesi sayisinin arttigini kaydetti.

Toplantinin açilisinda ASO Baskani Seyit Ardiç ve TOBB Ankara Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Belma Yilmazyigit de birer konusma yapti. Açilis konusmalarinin ardindan TOBB Ankara Il Kadin Girisimciler Kurulu üyelerine plaketleri, ATO Baskani Gürsel Baran, ASO Baskani Seyit Ardiç, Çubuk Ticaret Borsasi Baskani Murat San ve TOBB Ankara Il Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Belma Yilmazyigit tarafindan takdim edildi.
Kaynak: İHA