2 Akrabasinin Evini Kundaklayan Süpheliye 10 Yil Hapis Cezasi

Eskisehir’de alacak verecek meselesinden dolayi husumetli oldugu akrabalarina ait 2 evi kundaklayan Ilker Kapan, 10 yil hapis cezasina çarptirildi.

2 Akrabasinin Evini Kundaklayan Süpheliye 10 Yil Hapis Cezasi
Sarhöyük Mahallesi Menesegüller Sokak’ta ve Fevziçakmak Mahallesi Yilanci Sokak’ta akrabalarina ait 2 evi kundakladigi gerekçesiyle tutuklu bulunan Ilker Kapan’in devam eden yargi sürecinde karar celsesi, Eskisehir 3. Agir Ceza Mahkemesinde yapildi. Üzerine atili ‘kasten öldürmeye tesebbüs’, ‘konut dokunulmazliginin ihlali’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarindan cezalandirilmasi talep edilen tutuklu sanik Ilker Kapan, müstekiler ve taraf avukatlari durusmada hazir bulundu.

Son sözü "Adaletinize siginiyorum" oldu

Karardan önce son sözleri sorulan tutuklu sanik Ilker Kapan, "Adaletinize siginiyorum" dedi.

Her ev için 5’er yildan toplam 10 yil hapis

Mahkeme heyeti tarafindan, sanik Ilker Kapan’in üzerine atili ’kasten öldürmeye tesebbüs’ suçunu islemedigi ve ’silahla tehdit’ suçundan yargilandigi açiklandi. Bekir Karakus ve ailesi ile Ramazan Karakus ve ailesine karsi ’silahla tehdit’ suçundan yargilanan Kapan, ayri ayri 5’er yil olmak üzere toplam 10 yil hapis cezasina çarptirildi. Mahkeme heyeti, sanigin cezasinda indirim uygulamadi.

Olay

Iddialara göre Ilker Kapan, babasinin kuzeni Ramazan Karakus ile olaydan 1 ay önce alacak verecek meselesi nedeniyle tartisma yasadi. Tutuklu sanik yasadigi tartismanin ardindan, Ramazan Karakus’a ait Sarhöyük Mahallesi Meneksegüller Sokak’taki ve kardesi Bekir Karakus’a ait Fevzi Çakmak Mahallesi Yilanci Sokak’ta bulunan evleri 22 Ekim gecesi atese verdi. Çikan yanginlarda 2 evde de maddi hasar olustu.

Olayin süphelisi olarak gözaltina alinan Ilker Kapan ile suç ortagi oldugu iddia edilen babasi Mehmet Kapan emniyetteki sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süpheli Ilker Kapan çikarildigi sulh ceza hakimligince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Babasi Mehmet Kapan ise savciliktaki sorgusunun ardindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA