Baskan Kara Açiklamasi 'Zaman, Omuz Omuza Vererek Sehrimizi Ayaga Kaldirma Zamanidir'

Kahramanmaras merkezli depremlerin etkili oldugu Osmaniye’de vatandaslar iftar programinda bir araya geldi. Belediye Baskani Kadir Kara, zamanin omuz omuza vererek gelecege dogru hep birlikte Osmaniye’yi ayaga kaldirma zamani oldugunu söyledi.

Baskan Kara Açiklamasi 'Zaman, Omuz Omuza Vererek Sehrimizi Ayaga Kaldirma Zamanidir'
Kahramanmaras merkezli yasanan yikici depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremzede vatandaslar iftar sofrasinda bir araya geldi. Osmaniye Belediyesi tarafindan Türkmenbeyi Ilkokulu bahçesinde düzenlenen iftar programina Dr. Ihsan Göknal ve Yeni Mahallesi’nde ikamet eden vatandaslar katildi.

Belediye personelleri tarafindan okul bahçesinde kurulan devasi iftar sofrasinda bulusan vatandaslari tek tek ziyaret eden Belediye Baskani Kadir Kara birlik ve beraberlik mesaji verdi.

Osmaniye olarak düstükleri yerden hep beraber kalkacaklarina deginen Baskan Kara, “Yigit düstügü yerden kalkar. Osmaniye olarak bizde düstügümüz yerden kalkacagiz. Birbirimizden güç alacagiz. Birbirimizin elini tutacagiz. Birbirimize sarilacagiz. Birbirimize sahip çikacagiz. Zaman birbirimize küsme, darilma, kirilma degil, zaman birbirimize sahip çikma beraber sirt sirta omuz omuza vererek gelecege dogru birlikte hep beraber Osmaniye’mizi ayaga kaldirma zamanidir” dedi.



"Devletin ne imkâni varsa sonuna kadar kullanacagim”

Osmaniye için gece gündüz kosturdugunu ifade eden Kara, “Mahalleleri geziyorum, gece gündüz demeden çadirlari iftar alanlarinin tamamini geziyorum. Hepsiyle konusuyorum. Gece konusuyorum, gündüz konusuyorum. Iki saatlik uyku ile dolasmaya çalisiyorum. Iki saat degil gerekirse hiç uyumadan memleket için çalismaya gönlümü koymus bir insan olarak bu memleket için ne gerekiyorsa devletin ne imkani varsa sonuna kadar kullanacagima sizlere söz veriyorum. O yüzden de siz degerli kardeslerimden beklentim bize biraz zaman verin. Bu zaman içerisinde Allah’in izniyle hiçbir eksiginizi birakmadan sizlerin daha iyi yasama kosullari içerisinde yasayabilmeniz için size her türlü destegin en iyisini verecegime dair emin olmanizi istiyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti sonrasinda ezanin okunmasiyla birlikte vatandaslar, Baskan Kara, baskan yarimcilari ve belediye meclis üyeleriyle birlikte okul bahçesine kurulan sofrada oruçlarini açti. Iftar programinin ardindan çocuklarin vazgeçilmezi olan çizgi filmler arasindan yer alan Rafadan Tayfa, Sinema tirindaki dev ekranda çocuklarla bulusturuldu. Ailelerinin de eslik ettigi çizgi sinemada çocuklar doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA