Türkiye'de Bir Ilk Olacak 'Yetis Vekil' Uygulamasi Ardahan'da Gelistirildi

Türkiye’de bir ilk olacak ’Yetis Vekil’ uygulamasi Ardahan’da gelistirildi. Ardahanli Bilisim Uzmani Mehmet Suat Isikli, “Yetis Vekil” proje ile milletvekili ve vatandas arasindaki aracilarin kalkacagini söyledi.

Türkiye'de Bir Ilk Olacak 'Yetis Vekil' Uygulamasi Ardahan'da Gelistirildi
Ardahan’da vatandas ve milletvekili arasindaki araciya kaldirmaya yönelik ’Yetis Vekil’ uygulamasi gelistirildi. Internet olan her ortamdan uygulama tüm cihazlara indirebilecek. Türkiye’de ilk olma özelligini tasiyan uygulama ile gelen taleplere cevap verilerek vatandaslarin sorunlari yönünde çözüm üretilebilecek.

Ön çalismalarin devam ettigini söyleyen Ardahanli Bilisim Uzmani Mehmet Suat Isikli, "Vatandaslarimiz bize talebini yazip iletisim bilgilerini gönderecek. Burada birinci önceligimiz vatandas ile vekil arasindaki aracilari kaldirmak olacak" dedi.

Gelistirdikleri bu uygulamayi milletvekili olarak seçilen Türkiye genelindeki tüm milletvekillerin kullanabilecegini söyleyen Isikli, "Bölgemizde yasayan vatandaslarin milletvekiline aninda ulasmasini saglayabilecek bir platform gelistirdik. Bu uygulama ile internet olan her yerde tüm akilli cihazlara ücretsiz olarak Yetis Vekil uygulamasini vatandaslar indirebilecek. Indirilen bu uygulama üzerinden diledigi her yerden, yani ilçelerden, köylerden veya sehir merkezinden internetle bize aninda ulasabilecek ve talebini iletebilecek. Biz de olusturacagimiz profesyonel ekiple bu taleplerin tamamina çözüm üretmeye çalisacagiz. Milletvekiline ulasmak için bu uygulamayla araciya gerek kalmayacak. Uygulamadan gelen taleplere cevap verilerek vatandaslarin sorunlari yönünde çözüm üretilebilecek" diye konustu.

Isikli, uygulama ile ilgili arayüzü olusturmaya çalistiklarini belirterek, "Su anda ön çalismalar devam ediyor. Tüm akilli cihazlardan bu uygulama indirilebilecek sekilde yazilim gelistiriliyor. Kisisel bilgilerin korunmasi, gizliligi ve bilgi güvenligi saglanarak taleplerin karsilanmasi için çalismalar yapilacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA