Huzuru Yabani Meyve Agaçlarini Asilayarak Buluyorlar

Yozgat’ta huzurevinde kalan 81 yasindaki Hasan Yildirim ve 83 yasindaki Dursun Yücel, dag, tepe gezip yabani agaçlara asilama yaparak, yenilebilir meyvelerin yetismesine vesile oluyorlar.

Huzuru Yabani Meyve Agaçlarini Asilayarak Buluyorlar
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’ne bagli Alparslan Türkes Huzurevi’nde kalan doga dostu Hasan Yildirim ve Dursun Yücel isimli iki arkadas, dag, bayir gezerek dogada bulunan yabani agaçlarin meyve vermesi için asilamasini yapiyor. Asiladiklari agaçlarin her gün bakimini özenle yapip budamasini da yapan iki arkadas huzuru dogada buluyor. Dogada tespit ettikleri yabani meyve agaçlarini budayan huzurevi sakinleri, mart ve nisan aylarinda agaçlarin asilamasini yapiyor. Yabani agaçlara elma, armut ve kiraz asilayan iki arkadasin asiladigi agaçlarin çogu meyve veriyor.

Huzurevinde kalan yasindaki 82 yasindaki Hasan Yildirim 35 yildir meyve agaçlarini asiladigini belirterek, “Bu zamana kadar 5-6 bin kurumus meyve agacini meyve vermesi için asiladim. Bana huzurevinde kalan arkadaslarim da yardim ediyor, onlarin yardimiyla beraber agaçlara asi yapiyoruz. Bos zamanlarimi asiyla degerlendiriyorum. Bu isi severek yapiyorum. Kendi çocuklarindan dahi asi yapmayi daha çok seviyorum. Asi yaparken çok huzur buluyorum. Elma, armut ve kiraz asiliyorum. Dag tas gezerek agaçlari asiliyorum ama huzurevinden de o kadar çok ayarlamiyorum” dedi.

Agaçlarin budamasini yapip asilama yaparken huzurevi arkadasi Hasan Yildirim’a yardimci olan 83 yasindaki Dursun Yücel de, “Burada arkadasima yardim ederek faydamiz olsun onunla beraber agaçlari asiliyoruz. O yapiyor ben de yardimci oluyorum. Agaçlari budayarak ona yardimci oluyorum. Bos zamanlarimizi böyle degerlendiriyoruz. Ben de huzurevindeyim Ben de asilamayi biliyorum, asilama yaparken huzur buluyorum. Bir agaç yetistirmek bir evlat yetistirmek gibidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA