Cumhurbaskani Adayi Ince Açiklamasi 'Bu Ülkede Adaleti Tesis Edecegiz, Ahlaki, Akli Egemen Kilacagiz'

Cumhurbaskani adayi ve Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, “Bu ülkede adaleti tesis edecegiz, ahlaki, akli egemen kilacagiz. Bu ülkeyi baristiracagiz, büyütecegiz ve adil bölüstürecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Adayi Ince Açiklamasi 'Bu Ülkede Adaleti Tesis Edecegiz, Ahlaki, Akli Egemen Kilacagiz'
Ince, memleketi Yalova’nin Elmalik köyüne geldi. Köyde ilk olarak babasi Serif Ince’nin mezarini esi Ülkü ve oglu Salih Arda Ince ile ziyaret eden Memleket Partisi Lideri, burada dua okudu. Mezarlik ziyareti çikisinda gazetecilere açiklamada bulunan Ince, “Bugün rahmetli babamin mezarina bir Fatiha okuduk. Simdi de ananim elini öpüp hayir duasiyla yola çikacagim. Yarin da saat 13.30’da Atatürk’e ziyarete gidecegim. Atamiza sükranlarimizi sunacagiz. Ona da bir Fatiha okuyacagiz ve yollara düsecegiz” diye konustu.

Türk halkina 4 tane sözünün oldugunu söyleyen Ince, sunlari kaydetti:

“Ögretmen sözü bu. Size söz veriyorum, sizin çocuklarinizi iyi beslenmesi için, et yemeleri için, süt içmeleri için, yumurta, peynir, balik yemeleri için günün 20 saati çalisacagim. Söz veriyorum, ucuz et yiyecek çocuklariniz, iyi beslenecek. Balik yiyecekler, süt içecekler. Size ikinci sözüm, sizleri özel okullara mahkum etmeyecegiz. Sizin çocuklarinizi iyi egitecegiz. En iyi okul eve en yakin okuldur. Egitimin niteligini yükseltecegiz. Hiç fark etmeyecek A okuluyla B okulu arasinda nitelik farki olmayacak. Iyi beslenen çocuklarinizi, iyi egitecegiz. Iyi okullarda okuyacak sizin çocuklariniz. Bu bir ögretmen sözüdür. Üçüncüsü çocuklari okula gönderdiginizde, sizin çocuklarinizi tarikat yurtlarina mahkum etmeyecegim. Sizin çocuklarinizin barinmasini saglayacagim. Emin ellerde olacaklar. Kimse muhtaç olmayacaklar. Kötülerin eline düsmeyecekler. Devletin güvencesinde, saglikli ortamlarda ve ücretsiz kalacaklar. Dördüncüsü de üniversiteyi bitirdiklerinde sokakta gezmeyecek sizin çocuklariniz. Is bulacagim, as bulacagim. Bundan hiçbir kimsenin kuskusu olmayacagim. Akil diyerek, bilim diyerek, üreten bir Türkiye diyerek, barisan bir Türkiye diyerek bunu gerçeklestirecegiz. Bu ülkede adaleti tesis edecegiz, ahlaki, akli egemen kilacagiz. Bu ülkeyi baristiracagiz, büyütecegiz ve adil bölüstürecegiz.”

Ince, ardindan mezarliktan yürüyerek annesi Zekiye Ince’yi evinde ziyaret etti. Ince, burada annesinin elini öperek hayir duasini aldi.
Kaynak: İHA