Giresun'da Ilk Kez Meslek Lisesinde 'Tarim Alani Bölümü' Açildi

Giresun’un Bulancak ilçesinde Millî Egitim Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi arasinda imzalanan "Tarim Alani Bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Ortak Yönetim Modeli Protokolü" kapsaminda Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Tarim Alani Bölümü açildi.

Giresun'da Ilk Kez Meslek Lisesinde 'Tarim Alani Bölümü' Açildi
Bahçe bitkileri, tarla bitkileri, Süs Bitkileri ve Peyzaj dallarina ait bilgi, beceri, tutum ve is aliskanliklarina sahip meslek elemanlarinin yetistirilmesine yönelik egitim verilen bir bölüm olan “Tarim Alani” geleneksel tarimdan modern tarim tekniklerine geçisi de hizlandirmasi bekleniyor.

Tarim alani açilmasi çalismalarina Milli Egitim Bakanliginin vizyon ve hedefleri dogrultusunda baslandigini belirten Ilçe Millî Egitim Müdürü Senel Bulut ”Milli Egitim Bakanligi 2023 vizyonunda meslek liselerine önem vermis, beceri atölyeleri ile ögrencilerin alanlarinda uygulamali olarak yetismesini desteklemistir. Uygulamali tarim alani egitimi MEB 2023 vizyonuna uygun bir egitim yaklasimidir. Bu baglamda tarim alanimiz hem üretim hem de girisimcilik adina güzel çalismalara olanak saglayacak. Ögrencilerimiz seralarda ürün yetistirecek, findik üretimini bilinçli hale getirerek üretim kapasitesini artiracak ve de üretmekle kalmayarak findiklari isleyecek, kurutma ve paketleme yaparak ihracat yapacaklar. Böylece ögrencilerimiz okul döner sermaye çalismalari kapsaminda emeklerinin maddi karsiligini alacak ve katma deger olusturarak ülke ekonomisine ciddi katki sunacaklar. Bulancak olarak güzel projelere ve çalismalara öncü olmaya devam edecegiz. Tarim alanin açilmasi için gayret gösteren Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve ögretmenlerine, protokoller ile sürece destek veren kamu kurumu ve özel sektörümüze tesekkür eder ögrencilerimize, ilimize ve ülkemize hayirli olmasini temenni ederim” dedi.

Kaynak: İHA