Kapikule Yolunda Feci Kaza Açiklamasi 78 Metre Sürüklenen Motosiklet Sürücüsü Hayatini Kaybetti

Edirne Kapikule Sinir Kapisi yolunda meydana gelen zincirleme kazada araçlarin altinda kalarak 78 metre sürüklenen motosiklet sürücüsü yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti.

Kapikule Yolunda Feci Kaza Açiklamasi 78 Metre Sürüklenen Motosiklet Sürücüsü Hayatini Kaybetti


Kaza, Edirne Kapikule Sinir Kapisi yolu Yenikadin Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, is çikisi köyüne gitmek için seyir halinde olan Irfan Atasoy kontrolündeki 22 EH 925 plakali motosiklette, Kapikule’den Edirne istikametine ilerleyen 35 ARC 202 plakali otomobil çarpti. Ayni istikamette seyir halindeki Chachkhiani Levani idaresindeki Litvanya plakali 9420BR yabanci araç hizini alamayarak kazaya karisti. Kaza sonrasi Kapikule Edirne yolu yaklasik 1 saat trafige kapanirken, motosiklet sürücüsü Atasoy ise agir yaralandi.

Kazaya karisan ve ismi ögrenilemeyen 35 ARC 202 plakali otomobil sürücüsü ise olay yerinden aracini birakarak kayiplara karisti.

Diger sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine saglik, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi.

Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, kalbi duran motosiklet sürücüsü Atasoy’a yaptigi kalp masajinin ardindan tekrar hayatta döndürdü. Ambulansla Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirilan 50 yasindaki Atasoy, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Daha sonra kaza sebebiyle kapanan yol, araçlarin çekici yardimiyla kaldirmasinin ardindan yeniden trafige açildi.

Polis ekipleri, kazaya karistiktan sonra ortadan kaybolan sürücüyü bulmak için inceleme baslatti.

Eskikadin Köy Muhtari Sevket Akkurt, ayni bölgede benzer kazalarin yasandigini ifade ederek, “Kazadan sonra bizde yardima geldik. Motosiklet sürücüsün hayati durumu kritik, burasi için önlem alinmasi gerekiyor” dedi.



Yasanan kaza sonrasi yardima geldigini söyleyen Yenikadin Köy Muhtari Sedat Tosun, kazanin yasandigi yere köylerinin yakin oldugunu ve olay yerine geldigini belirterek, “Burada kimin kaza yaptigi önemli degil, önemli olan burada bir canin yok olmasidir. Daha bu kazalardan dolayi ne canlar verecegiz bilmiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA