Siirt Valisi Hacibektasoglu, Köy Köy Gezerek Vatandaslarin Sorun Ve Taleplerini Dinledi

Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Osman Hacibektasoglu, Siirt, Sirnak ve Van üçgeninde yer alan Pervari ilçesine bagli Yazlica (Herekol) Dagi eteklerinde bulunan Sariyaprak, Dogan, Yapraktepe, Dügüncüler ve Dogan köyüne bagli Karamik mezrasini ziyaret ederek köylülerle bir araya geldi.

Siirt Valisi Hacibektasoglu, Köy Köy Gezerek Vatandaslarin Sorun Ve Taleplerini Dinledi
Ilk olarak Sariyaprak köyünde vatandaslarla bir araya gelen Vali Hacibektasoglu, köy sakinleri ile bir süre sohbet etti, sorun, talep ve beklentilerini dinledi.

Daha sonra Sariyaprak Ilkokulu ve Anasinifini ziyaret eden Hacibektasoglu, ögrencilerle sohbet etti, çesitli hediyeler verdi. Buradaki incelemelerini tamamlayan Vali Hacibektasoglu, Dogan köyünde vatandaslari ziyaret etti.

Vatandaslarin sorun, talep ve beklentilerini yetkililere not aldiran Hacibektasoglu, “Amacimiz kirsalda yasayan vatandaslarimizin hayat standartlarini daha da yükseltmektir. Bunun için devletimizin tüm imkanlari vatandaslarimiz için etkin, hizli ve verimli bir sekilde kullanilmaktadir. Köylerimizin sorunu bizlerin sorunudur. Vatandaslarimizdan gelen her türlü talebi degerlendirerek, bütçe imkanlarimiz dâhilinde Allah’in izniyle en kisa sürede çözüme kavusturacagiz” dedi.

Dogan Köyü Ilkokulu ve Ortaokulunu da ziyaret eden Vali Hacibektasoglu daha sonra Dogan Köyü Jandarma Karakol Komutanligini ziyaret etti.

Kahraman Mehmetçiklerle sohbet eden Hacibektasoglu, yapimi tamamlanarak hizmete giren modern kalekolda incelemelerde bulundu, bölgenin güvenlik ve asayisi ile ilgili askeri yetkililerden bilgi aldi.

Vali Hacibektasoglu daha sonra Dogan-Pervari karayolu insaatinda denetim ve incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Hacibektasoglu, “Pervari-Dogan karayolunun 36,7 kilometrelik kismi Dogan-Gökbudak köyü arasi hizli bir sekilde asfaltlanacak. Gökbudak-Pervari arasindaki 15 kilometrelik bölüm ise altyapisi tamamlanmasinin ardindan bu bölümde de asfaltlanma çalismalari yapilacaktir. Ayrica Karayollari agina alinan Pervari-Çemikari -Dogan Güvenlik yolu da bu yil içinde asfaltlanma planlamasi yapildi, buna da en kisa sürede baslanacaktir” diye konustu.

Incelemelerine Yapraktepe köyünde devam eden Vali Hacibektasoglu, köyde vefat eden Kumri Kizmaz’in ailesine ve yakinlarina taziye ziyaretinde bulunarak, bassagligi ve sabir diledi.

Köy sakinleriyle bir araya gelen Hacibektasoglu, sorun ve taleplerini dinledi. Yapraketepe Köyü Ilkokulunu da ziyaret eden Hacibektasoglu incelemelerini Dügüncüler köyü ve Dogan köyüne bagli Karamik mezrasini ziyaret ederek sürdürdü. Köy ve mezra sakinleri ile görüsen Hacibektasoglu, vatandaslarin taleplerini yetkililere not aldirdi. Yereldeki sorunlarin kisa sürede çözülecegini belirtti.

Vali Hacibektasoglu ziyaret ettigi köylerde çocuklarla da yakindan ilgilenerek, kendileri ile sohbet etti, çesitli hediyeler verdi. Hacibektasoglu daha sonra Cevizagaci askeri üs bölgesini ziyaret etti, Mehmetçikle bir süre sohbet etti.

Bölgede güvenlik ve asayis ile ilgili bilgi alan Vali Hacibektasoglu, “Halkimizin huzuru, güvenligi ve esenligi için zor tabiat sartlarinda gece gündüz demeden büyük bir fedakârlik içinde görevlerini kahramanca yürüten güvenlik güçlerine tesekkür ediyorum. Allah ayaginiza tas degdirmesin” ifadelerini kullandi.

Hacibektasoglu, terörle mücadelenin kararlilikla, azimle ve inançla devam ettigini sözlerine ekledi.

Vali Hacibektasoglu, beraberinde Il Jandarma Komutani Tuggeneral Emrullah Büyük, Pervari Kaymakami Necati Aktan, Il Özel Idaresi Genel Sekreter Vekili Abdulmecit Ilhan ile birlikte, Sariyaprak, Dogan, Yapraktepe ve Dügüncüler köylerini ziyaret etti.
Kaynak: İHA