Munzur Çayina Düsen 3 Genci Arama Çalismalari 55 Kilometrelik Alanda Sürüyor

Tunceli’de 21 Nisan günü otomobillerinin Munzur çayina düsmesi sonucu kaybolan 3 genci arama çalismalari 55 kilometrelik alanda devam ediyor. Birinci haftasina giren çalismalarda su ana kadar herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Munzur Çayina Düsen 3 Genci Arama Çalismalari 55 Kilometrelik Alanda Sürüyor
Diyarbakir’dan Tunceli’ye gezmek için gelen ve içinde Azat Demiral (21), Mehmet Can Demiral (22) ve 22 yasindaki Baran Aslan Tas’in bulundugu otomobil, Ovacik karayolunun 40. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Munzur çayina uçmustu. Kazanin meydana gelmesinin ardindan baslatilan arama çalismalarinin kapsami genisletilerek devam ediyor.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan baskanliginda ve AFAD Il Müdürlügü koordinesinde yürütülen çalismalara, farkli illerden gelen AFAD, JAK, JÖAK, polis, jandarma, dalgiç, itfaiye ekipleri ile gönüllülerden olusan binin üzerinde kisi katiliyor. Aracin suya düstügü bölgeden Tunceli merkeze kadar olan 55 kilometrelik bölümde yapilan çalismalarda 1 helikopter, IHA, su alti arama robotu, dron ile çok sayida bot kullaniliyor.

Munzur çayi ile Uzunçayir baraj gölünün belirli bölümlerde dalislar gerçeklestirilirken, botlarla yüzey aramasi ve kiyi taramalari da sürüyor.

Çalismalarda, çaya düsen aracin parçalari ile gençlere ait oldugu düsünülen bazi kiyafetler bulunurken, kaybolan gençlere henüz ulasilamadi.
Kaynak: İHA